Τετάρτη, 9 Μαρτίου 2016

ΡΑΒΑΝΙ ΜΕ ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟ



Υλικά:


  • 1 φλυτζάνι τσαγιού ινδοκάρυδο
  • 1 φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη
  • 6 αβγά
  • 1 φλυτζάνι τσαγιού βιτάμ
  • 3 φλυτζάνια τσαγιού αλεύρι
  • 1 φλυτζάνι τσαγιού γάλα
  • 1 φακελάκι μπέϊκιν
  • Υλικά για το σιρόπι:
  • 3 φλυτζάνια τσαγιού ζάχαρη
  • 4 φλυτζάνια νερό
  • χυμό 1/2 λεμονιού
Εκτέλεση:
Χτυπάμε το βιτάμ με την ζάχαρη και σταδιακά ρίχνουμε τα αβγά, το αλεύρι ανακατεμένο με το μπέϊκιν, το ινδοκάρυδο και το γάλα (Σημείωση (από μια τεμπέλα προς τεμπέλες): Εγώ όλα μαζί τα ρίχνω στον κάδο του μίξερ και τα χτυπάω και το ίδιο καλό αποτέλεσμα βγαίνει).
Ρίχνουμε το μείγμα μας σε ένα βουτυρωμένο ταψί και ψήνουμε σε μέτρια προθερμασμένο φούρνο για 40 λεπτά περίπου, μέχρι να χρυσίσει η επιφάνεια του.
Βράζουμε το νερό με την ζάχαρη για ένα 5λεπτο και προς το τέλος του ρίχνουμε το χυμό λεμονιού.
Αν θέλουμε πασπαλίζουμε την επιφάνεια του ραβανί με λίγο έξτρα ινδοκάρυδο.
Μυστικό: Το ραβανί θα πρέπει να είναι κρύο και το σιρόπι ζεστό.
ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΗΝ ΨΗΣΕΤΕ ΚΑΙ ΣΕ ΧΑΡΤΑΚΙΑ ΓΙΑ ΚΑΠΚΕΙΚΣ (γεμίζοντας τα χαρτάκια στα μισά)