Παρασκευή, 11 Μαρτίου 2016

ΚΑΒΟΥΡΟΣΑΛΑΤΑ


Τι χρειαζόμαστε:




  • λάχανο ψιλοκομμένο ένα μεσαίο μπολ
  • 2 καρότα τριμμένα
  • 1/4 φλιτζάνι τσαγιού καλαμπόκι
  • μια κονσέρβα καβουρόψιχα κομμένη σε χοντρά κομμάτια ή απομίμιση καβουρόψιχα  (τα κατεψυγμένα αφήνω να ξεπαγώσουν πρώτα) τα κόβω σε κομμάτια όχι πολύ μικρά
  • Για τη ΣΟΣ
  • από το μεσαίο βάζο μαγιονέζας το μισό
  • 2 κ.σ. γιαούρτι
  • 1 κ.γ. ξύδι
  • 3 κ.γ. λάδι
  • αλάτι και άσπρο πιπέρι
Πως το κάνουμε:
Στρώνω στο μπολ που θα σερβίρω τη σαλάτα, το λάχανο, το καβούρι, τα καρότα και το καλαμπόκι.
Στο γυάλινο βαζάκι της μαγιονέζας ρίχνω όλα τα υλικά για τη σάλτσα, το κλείνω καλά και τα χτυπάω δυνατά αρκετή ώρα να αναμιχθούν και περιχύνω τη σαλάτα με τη σάλτσα.
Ανακατεύω τη σαλάτα καλά να αναμιχθούν όλα τα υλικά της.
Για το στολισμα~αγγκουρακια τουρσι ,ελιες.

Καλή σας όρεξη!