Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016

ΒΑΣΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΜΠΕΣΑΜΕΛ





ΜΠΕΣΑΜΕΛ ΑΛΜΥΡΗ ΜΕ ΜΥΖΗΘΡΑ Ή ΧΩΡΙΣ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΜΠΕΣΑΜΕΛ

ΥΛΙΚΑ

  • 1 λίτρο γάλα(ζεστο)
  • 6 κουτ. σούπας αλεύρι
  • 7 κουτ. σούπας ελαιόλαδο ή 200 γρ. Βιταμ.
  • 2 αβγά
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 φλυτζανι μυζήθρα αλμυρή ή κεφαλοτύρι ή παρμεζάνα(προαιρετικ)
  • μοσχοκάρυδο τριμμένο τριμμένα. 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε σε κατσαρόλα το αλεύρι με το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε έτσι ώστε να μην καεί το μείγμα.
Όταν το μείγμα πάρει ένα χρυσαφί χρώμα προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε συνεχώς για να μην μας κάνει σβόλους.
Αφού ζεσταθεί το γάλα, κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και προσθέτουμε τα αβγά ανακατεύοντας πολύ καλά. Όταν ομογενοποιηθεί το μείγμα, το ξαναβάζουμε στη φωτιά και το ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να ξεκινήσει να βγάζει μερικές φουσκάλες.
Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Προσθέτουμε τα τυριά της επιλογής σας και ανακατεύουμε καλά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΑΡΙΟΚΕΣ

500 γρ  κέικ τριμμένο στο μούλτι 200-300 γρ  καρύδια χοντροκοπανισμένα 200 γρ  μαργαρίνη λιωμένη 1 κούπα  (περίπου) σιρόπι από γλυκό κουταλι...