Katerina Lagaki
Συνταγή :
- 3/4 βούτυρο (βιτάμ)
- 1,5 ποτήρι ζάχαρη
- 4 αυγά
- 1 ποτήρι γάλα
- 1 φαρινάπ
- 2 βανίλιες
- 3-4 μήλα
- και αλευρωμένες σταφίδες και καρύδια προαιρετικά
- Πριν βάλουμε το μίγμα στο φούρνο πασπαλίζουμε απο επάνω
- 3 κουταλιές φρυγανιά τριμμένη
- με 1,5 κ.σ κανέλα και
- 1,5 ζάχαρη.
Χτυπάμε τη ζάχαρη με το βούτυρο.
Προσθετουμε ένα ,ένα τα αυγα ,το γάλα και στο τέλος το φαριναπ με τις βανίλιες . Ρίχνουμε μέσα τις σταφίδες με τα καρύδια και ανακατευουμε με το κουτάλι.
Βουτυρώνουμε το ταψάκι και ριχνουμε το μείγμα.
Κόβουμε τα μήλα φέτες και τα στρώνουμε στην επιφάνεια με την σειρά πάνω στο μείγμα.
Ανακατεύουμε σε ένα μπολάκι 3 κουταλιές φρυγανιά τριμμένη με 1,5 κ.σ κανέλα και 1,5 ζάχαρη και πασπαλίζουμε την επιφάνεια. Ψήνουμε στους 180 C για 30 λεπτά.
Ανακατεύουμε σε ένα μπολάκι 3 κουταλιές φρυγανιά τριμμένη με 1,5 κ.σ κανέλα και 1,5 ζάχαρη και πασπαλίζουμε την επιφάνεια. Ψήνουμε στους 180 C για 30 λεπτά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου