
Νηστίσιμα παξιμαδάκια διπλοφουρνιστά με γλυκάνισο
(Τη συνταγή μου χάρισε μια φίλη από την Κω)
Υλικά:
- 1 ποτήρι ζάχαρη
- 1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι φρέσκο
- 1 ποτήρι ηλιέλαιο
- 2 κ.γ. μπεϊκιν πάουντερ
- 1 κ.γ. σόδα
- Μια χούφτα γλυκάνισο
- 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις (χρειάζεται λιγότερο για να κάνουμε ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια)
- Σουσάμι
Αφού βάλουμε όλα τα υλικά μαζί και ζυμώσουμε την ζύμη τα πλάθουμε μακριά κορδόνια και πατάμε ελάχιστα από πάνω να γίνουν πλακουτσωτά. Καθώς πλάθουμε ρίχνουμε στον πάγκο σουσάμι.
Τα κόβουμε, τα βάζουμε όπως είναι το ένα πολύ κοντά στο άλλο σαν ενωμένα σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά στους 240 βαθμούς.
Τα βγάζουμε και τα χωρίζουμε τώρα ένα ένα και τα αραδιάζουμε στο ταψί και τα ψήνουμε ξανά μέχρι να ροδίσουν στους 180 βαθμούς.
Καλή επιτυχία!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου