Τρίτη, 22 Μαρτίου 2016

ΡΕΒΥΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ



ΥΛΙΚΑ


  • 500 γρμ ρεβύθια
  • 2 κρεμμύδια
  • 1 καρότο μικρο 
  • 1 μικρή ντομάτα ξεφλουδισμένη και τριμμένη
  • 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
  • μια τσιμπιά ρίγανη
  • μια τσιμπιά δυόσμο
  • ηλιέλαιο για το τηγάνισμαα
  • 100 γρ.περιπου φρέσκα μανιτάρια
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό
  • 8 κουταλιές της σούπας βρώμη
  • 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι και πιπέρι
  • αλεύρι για να τα αλευρώσουμε. 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε τα ρεβύθια από το βράδυ σε μπόλικο νερό να μαλακώσουν μαζί με 1 κουταλιά της σούπας μαγειρική σόδα. Την επόμενη μέρα τα ξεπλένουμε καλά και τα βάζουμε να βράσουν για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να τρώγονται. Τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε να στραγγίσουν καλά. Στη συνέχεια τα βάζουμε στο μούλτι και τα πολτοποιούμε. Τα αδειάζουμε σε ένα μπολ αρκετά μεγάλο, στο οποίο να μπορούμε να ζυμώσουμε. Ψιλοκόβουμε και όλα τα υπόλοιπα υλικά την τομάτα, το κρεμμύδι, το καρότο,τα μανιτάρια, το μαϊντανό και τα αδειάζουμε στο μπολ. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τη βρώμη ,τα μπαχαρικά και το αλάτι και ζυμώνουμε καλά.
Πλάθετε τους κεφτέδες τους αλευρώνετε και τηγανίζετε σε καυτό ηλιέλαιο.
Βγάζετε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξει το λάδι.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!