Τρίτη, 22 Μαρτίου 2016

Καλαμαράκια σε κρεμώδη σάλτσα





Λίλα Ξαγοράρη
Καλαμαράκια σε κρεμώδη σάλτσα


ΥΛΙΚΑ

  • 1/2 κιλού καλαμαράκια
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • 1 φλιτζανάκι ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά σούπας αλεύρι
  • 1/2 φλιτζάνι γάλα
  • 1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
  • 1 κουταλιά σούπας μουστάρδα καυτερή
  • λίγο μαϊντανό για το σερβίρισμα 
  • αλάτι και πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα νερό με λεμόνι να βράσει και βάζουμε μέσα τα καλαμάρια καθαρισμένα και κομμένα σε ροδέλες για 10 λεπτά, ή μέχρι να τσιμπιούνται με το πιρούνι.
Σε φαρδιά κατσαρόλα ή τηγάνι βάζουμε το λάδι με το αλεύρι να τσιγαριστεί, ανακατεύοντας συνεχώς για 1 λεπτό.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και σιγά σιγά ρίχνουμε μέσα το γάλα χλιαρό, ανακατεύοντας συνέχει με τον αυγοδάρτη.
Ρίχνουμε και την κρέμα και βάζουμε στη φωτιά μέχρι να πήξει.
Στο μεταξύ στραγγίζουμε τα καλαμάρια αλλά φυλάμε ένα φλιτζάνι από το ζωμό.
Μέσα στην κρέμα ρίχνουμε τη μουστάρδα και μόλις αυτή λιώσει καλά ρίχνουμε και τα καλαμάρια.
Σε χαμηλή φωτιά ανακατεύουμε και λίγο λίγο συμπληρώνουμε νεράκι μέχρι να πάρει την υφή που θέλουμε!!!
Όπως είπα και πιο πάνω σερβίρονται ως μεζές σκέτα, με πιλαφάκι ή πατάτες τηγανιτές ως κύριο πιάτο!!
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
ΛΙΛΑ!!!!!!!!!!!

ΠΗΓΗ-ΕΔΩ