Τρίτη, 22 Μαρτίου 2016

ΚΑΡΑΜΕΛΕΝΙΑ ΚΕΚΑΚΙΑ



Αθηνά Γαβρά

ΥΛΙΚΑ
  • 1 αυγό και 1 κρόκος
  • 1 καραμελωμένο ζαχαρούχο
  • 2-3 κουτ. σούπας
  • Άχνη για τη διακόσμηση
  1. Προθερμενουμε το φούρνο στους 220C. 
  2. Χτυπάμε το αυγό και τον κρόκο μέχρι να αφρατεψουν. Προσθετουμε την καραμέλα και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθεί. 
  3. Προσθετουμε το αλεύρι και ανακατευουμε με μια σπάτουλα. Βουτυρώνουμε ενα ταψί για κεκακια η ατομικές θήκες. Ψήνουμε 10-15 λεπτά. Οι άκρες φαίνονται ψημενες ενω το κέντρο κάπως ωμό. 
  4. Περνάμε με μαχαίρι γύρω γύρω στις άκρες και αφαιρούμε όσο είναι ζεστό. 
  5. Σερβίρουμε με άχνη η και παγωτό.