ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΡΙΑ ΚΥΡΙΜΛΙΔΟΥ
ΥΛΙΚΑ
- 5 μέτριες μελιτζάνες
- 2 κρεμμύδια ξερά
- 2 ντομάτες φρέσκες
- 2 σκ. σκόρδου
- ρίγανη,αλάτι,πιπέρι
- 100 γρ.τυρί νηστίσιμο ή μη νηστίσιμο
- 5 μικρες πατατες
- λιγο λαδι
- μαϊντανό(προαιρετικά)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Πλένουμε και καθαρίζουμε τις μελιτζάνες. Αφαιρούμε γύρο γύρο την φλούδα τις κόβουμε σε μακρόστενες λωρίδες και τις αφήνουμε σε αλατισμένο νερό για μια ώρα.
- Στο μεταξύ καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε ροδέλες.
- Τις βράζουμε σε αλατισμένο νερό.(δεν τις βράζουμε πολύ για να μην λιώσουν)
- Αφού μισοραβόσουν τις βγάζουμε απο το νερό σε ένα τρυπητήρι.
- Στραγγίζουμε τις μελιτζάνες και τις βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
- Στο μάτι με ελάχιστο λάδι τις τηγανίζουμε και απο τις 2 μεριές.
- Τις απλώνουμε και πάλι σε απορροφητικό χαρτί.
- Στο ίδιο τηγανάκι με λίγο λάδι τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες μαζί με τα σκόρδα τα οποία τα έχουμε κόψει στα 4.
- Αφήνουμε να μαραθούν και προσθέτουμε την φρέσκια ντομάτα κομμένη σε κύβους.
- Αλατοπιπερώνουμε ,βάζουμε την ρίγανη,μαϊντανό τα ανακατεύουμε και τα αφήνουμε για 5 λεπτά να βγάλει η ντομάτα το ζουμί της.
- Σε ένα ταψάκι στρογγυλό 25 εκ. απλώνουμε κυκλικά τις μελιτζάνες,ανάμεσα προσθέτοντας τις πατάτες.
- Από πάνω ρίχνετε τα κρεμμύδια τα οποία τα ετοιμάσαμε πριν με την ντομάτα.
- Τρίβουμε το τυράκι(νηστίσιμο ή μη)
- και βάζουμε το ταψί στο φούρνο στους 200 C για 20 λεπτά περίπου.
Και καλή μας όρεξη!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου