ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΡΙΑ ΚΥΡΙΜΛΙΔΟΥ
ΥΛΙΚΑ
- 4 αυγά
- 1 φλιτζάνι βούτυρο λιωμένο ή καλαμποκελαιο
- 1 φλιτζάνι γάλα
- 200 γρ. μαγιονέζα
- μια πρέζα αλάτι
- 3 ποτήρια αλεύρι
- 1 ντομάτα μεγάλη ή όσες χρειαστεί.
- 2-3 τριμμένες φρυγανιές και λίγο βούτυρο
ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ
Αλείφουμε ένα ταψάκι με βούτυρο.
Ραντίζουμε το βουτυρωμένο ταψάκι με την τριμμένη φρυγανιά
Αναμιγνύουμε τα αυγά, το βούτυρο, το γάλα,μαγιονέζα,αλάτι και τα αλλαντικά με όσο αλεύρι χρειάζεται για να γίνει το μείγμα πηκτός χυλός.
Ρίχνουμε το χυλό στο ταψάκι ,στρώνουμε τις κομμένες σε ροδελες ντομάτες στην επιφάνεια και ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.30 λεπτά περίπου.
ΣΗΜΙΩΣΗ-μπορείτε να προσθέσετε οτι αλλο θελετε στην γέμιση,όπως πιπεριές,τυρί κ.τ.λ
- 10 φέτες κασέρι κομμένα σε κυβακια
- 10 φέτες γαλοπούλα κομμένα σε κυβακια
Αλείφουμε ένα ταψάκι με βούτυρο.
Ραντίζουμε το βουτυρωμένο ταψάκι με την τριμμένη φρυγανιά
Αναμιγνύουμε τα αυγά, το βούτυρο, το γάλα,μαγιονέζα,αλάτι και τα αλλαντικά με όσο αλεύρι χρειάζεται για να γίνει το μείγμα πηκτός χυλός.
Ρίχνουμε το χυλό στο ταψάκι ,στρώνουμε τις κομμένες σε ροδελες ντομάτες στην επιφάνεια και ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.30 λεπτά περίπου.
ΣΗΜΙΩΣΗ-μπορείτε να προσθέσετε οτι αλλο θελετε στην γέμιση,όπως πιπεριές,τυρί κ.τ.λ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου