Τετάρτη, 20 Απριλίου 2016

ΠΙΤΣΑ ΑΣΤΡΑΠΗ



ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΡΙΑ ΚΥΡΙΜΛΙΔΟΥ
ΥΛΙΚΑ

  • 4 αυγά
  • 1 φλιτζάνι βούτυρο λιωμένο ή καλαμποκελαιο 
  • 1 φλιτζάνι γάλα
  • 200 γρ. μαγιονέζα
  • μια πρέζα αλάτι
  • 3 ποτήρια αλεύρι 
  • 1 ντομάτα μεγάλη ή όσες χρειαστεί.
ΓΙΑ ΠΑΣΠΑΛΙΣΜΑ ΤΑΨΙΟΥ ΑΠΟ ΚΑΤΩ
  • 2-3 τριμμένες φρυγανιές  και λίγο βούτυρο 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ
  • 10 φέτες κασέρι κομμένα σε κυβακια 
  • 10 φέτες γαλοπούλα κομμένα σε κυβακια 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αλείφουμε ένα ταψάκι με βούτυρο.
Ραντίζουμε το βουτυρωμένο ταψάκι με την τριμμένη φρυγανιά
Αναμιγνύουμε τα αυγά, το βούτυρο, το γάλα,μαγιονέζα,αλάτι και τα αλλαντικά με όσο αλεύρι χρειάζεται για να γίνει το μείγμα πηκτός χυλός.
Ρίχνουμε το χυλό στο ταψάκι ,στρώνουμε τις κομμένες σε ροδελες ντομάτες στην επιφάνεια και ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.30 λεπτά περίπου.
ΣΗΜΙΩΣΗ-μπορείτε να προσθέσετε οτι αλλο θελετε στην γέμιση,όπως πιπεριές,τυρί κ.τ.λ