Πέμπτη, 21 Απριλίου 2016

ΜΠΑΣΤΟΥΝΑΚΙΑ ΚΑΝΕΛΑΣ



ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΡΙΑ ΚΥΡΙΜΛΙΔΟΥ
ΥΛΙΚΑ

  • 1 ποτήρι γάλα
  • 1 φακελάκι μαγιά
  • 4 ποτήρια αλεύρι
  • 2 αυγα
  • 4 κ.σ. βούτυρο
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • μια πρέζα αλάτι
  • 1 αυγό για άλειμμα 
  • ΕΚΤΕΛΕΣΗ-
Σε χλιαρό γάλα διαλύουμε την μαγιά,το βούτυρο,   τη ζάχαρη και τα  υπολοιπα υλικά.
 Τα ζυμώνουμε πολύ καλά και αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ

  • 100 γρ ζάχαρη περίπου 
  • 100 γρ. περίπου κανέλα
  • 100 γρ μαργαρίνη ή βούτυρο  λιωμένο 
    • ΕΚΤΕΛΕΣΗ-Ανακατεύουμε σε ένα μπολ την ζάχαρη με την κανέλα.



  1. Χωρίζουμε την ζύμη σε 4 μπαλίτσες. 
  2. Την κάθε μπαλίτσα την απλώνουμε με πλάστη σε σχήμα παραλληλόγραμμο. 
  3. Αλείφουμε όλη την επιφάνεια με την λιωμένη μαργαρίνη και πασπαλίζουμε από άκρη σε άκρη την κανέλα με την ζάχαρη. 
  4. Τυλίγουμε την ζύμη σε μακρόστενο ρολό. 
  5. Κόβουμε το ρολό στη μέση(στο μακρος) και στριφογυρνάμε τις δυο άκρες. 
  6. Τα απλώνουμε σε λαδόκολλα,τα αλείφουμε με το αυγό και τα ψήνουμε στους 180 για 25-30 λεπτά
ΜΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΖΥΜΗ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΓΕΜΙΣΤΟ ΤΣΟΥΡΕΚΙ!!!