Κυριακή, 24 Απριλίου 2016

Κουλούρια Πασχαλινά



Αθανάσιος Γεώργιος Τσομπανίδης



Υλικά :
Φτιάχνει περίπου 50 κουλουράκια
  • 4 αβγά 
  • 2 φλιτζάνια ζάχαρη 
  • 250 γραμμ. Βούτυρο αγελάδας 
  • ½ φλιτζάνι γάλα 
  • ½ φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού 
  • 1 ¼ κιλό αλεύρι 
  • 4 κουταλάκια γλυκού μπέικιν πάουντερ 
  • 2 βανίλιες 
  • ½ κουταλάκι γλυκού σόδα 
  • ½ κουταλάκι γλυκού αλάτι

Εκτέλεση

Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη πολύ καλά.
Προσθέτουμε τα αβγά ένα-ένα. Προσθέτουμε το γάλα με το χυμό και τις βανίλιες.
Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα στερεά υλικά με το μισό αλεύρι και αρχίζουμε να προσθέ-τουμε αυτό το μείγμα στο άλλο. Βάζουμε τόσο αλεύρι όσο χρειάζεται για να γίνει η ζύμη όχι πολύ σκληρή, αλλά να μην κολλάει στα χέρια.
Αφήνουμε τη ζύμη για ένα τέταρτο να ξεκουραστεί, πλάθουμε τα κουλουράκια στα σχήματα που θέλουμε και τα βάζουμε σε ταψιά στρωμένα με αντικολλητικό χαρτί. Αλείφουμε με αυγό και ψήνουμε στους 180° C για 20 λεπτά, ανάλογα με το μέγεθος