
ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΡΙΑ ΚΥΡΙΜΛΙΔΟΥ
ΥΛΙΚΑ
Βγαίνουν πάνω απο 20 κομματια
- 4 κουτια εβαπορέ
 - 5 αυγά
 - 2 λίτρα νερό
 - 1κ.γ. ζάχαρη
 - 1 κ.γ. σόδα
 - 1 καπάκι βανίλια
 - 100 γρ. βούτυρο
 - αλεύρι 4 ποτήρια περίπου
 
- Χτυπάμε καλά τα αβγά, προσθέτουμε το γάλα, το αλάτι,το αλεύρι ,το βούτυρο και τα υπόλοιπα υλικά.
 - Σκεπάζουμε και αφήνουμε για 30 λεπτά.
 - Σε αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε μια μικρή ποσότητα της ζύμης (ίσα να καλύπτει το τηγάνι)και μόλις ψηθεί από κάτω, τη γυρίζουμε.
 - Αφήνουμε για λίγο και από την άλλη και τη βγάζουμε από το τηγάνι.
 - Εγώ για ευκολία βάζω το μείγμα σε μια κανάτα και απο εκεί ρίχνω όση ποσότητα κρέπας χρειάζεται στο τηγάνι ανακατευοντας συνέχεια πριν ρίξω τον χυλό.
 
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου