Τρίτη, 19 Απριλίου 2016

ΒΑΣΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΡΕΠΕΣ



ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΡΙΑ ΚΥΡΙΜΛΙΔΟΥ
ΥΛΙΚΑ

Βγαίνουν πάνω απο 20 κομματια  

  • 4  κουτια εβαπορέ 
  • 5 αυγά
  • 2 λίτρα νερό
  • 1κ.γ. ζάχαρη
  • 1 κ.γ. σόδα
  • 1 καπάκι βανίλια
  • 100 γρ. βούτυρο 
  • αλεύρι 4 ποτήρια περίπου
Πώς τις κάνουμε τις κρέπες
  1. Χτυπάμε καλά τα αβγά, προσθέτουμε το γάλα, το αλάτι,το αλεύρι ,το βούτυρο και τα υπόλοιπα υλικά.
  2.  Σκεπάζουμε και αφήνουμε για 30 λεπτά.
  3. Σε αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε μια μικρή ποσότητα της ζύμης (ίσα να καλύπτει το τηγάνι)και μόλις ψηθεί από κάτω, τη γυρίζουμε.
  4. Αφήνουμε για λίγο και από την άλλη και τη βγάζουμε από το τηγάνι.
  5. Εγώ για ευκολία βάζω το μείγμα σε μια κανάτα και απο εκεί ρίχνω όση ποσότητα κρέπας χρειάζεται στο τηγάνι ανακατευοντας συνέχεια πριν ρίξω τον χυλό.