ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΡΙΑ ΚΥΡΙΜΛΙΔΟΥ
ΥΛΙΚΑ
Βγαίνουν πάνω απο 20 κομματια
- 4 κουτια εβαπορέ
- 5 αυγά
- 2 λίτρα νερό
- 1κ.γ. ζάχαρη
- 1 κ.γ. σόδα
- 1 καπάκι βανίλια
- 100 γρ. βούτυρο
- αλεύρι 4 ποτήρια περίπου
- Χτυπάμε καλά τα αβγά, προσθέτουμε το γάλα, το αλάτι,το αλεύρι ,το βούτυρο και τα υπόλοιπα υλικά.
- Σκεπάζουμε και αφήνουμε για 30 λεπτά.
- Σε αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε μια μικρή ποσότητα της ζύμης (ίσα να καλύπτει το τηγάνι)και μόλις ψηθεί από κάτω, τη γυρίζουμε.
- Αφήνουμε για λίγο και από την άλλη και τη βγάζουμε από το τηγάνι.
- Εγώ για ευκολία βάζω το μείγμα σε μια κανάτα και απο εκεί ρίχνω όση ποσότητα κρέπας χρειάζεται στο τηγάνι ανακατευοντας συνέχεια πριν ρίξω τον χυλό.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου