Παρασκευή, 8 Απριλίου 2016

ΚΑΡΥΔΑΚΙΑ


Ξένια Φίτσιου

ΣΥΝΤΑΓΗ:
-2 αυγά
-1/2 ποτήρι ζάχαρη
-250 γρ Βιτάμ
-1 πρεζα αλάτι
-1/2 κουτ.γλυκου σόδα
-1 κουτ.σουπας ξύδι λευκό 9% (υπαρχει στα ρωσικα μαγαζιά)
-3 ποτήρια αλευρι
-1 ζαχαρούχο γάλα βρασμένο 3 ωρες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Λιώνουμε το βιτάμ κ προσθέτουμε την ζάχαρη κ το αλάτι ανακατεύοντας καλα
- Ρίχνουμε μεσα τα αυγά
- Σε ενα κουτάλι σούπας βάζουμε 1/2 κουτ. Γλυκού σόδα κ την σβήνουμε με το ξύδι. Το ρίχνουμε κ αυτο μεσα. Ανακατεύουμε
- Προσθέτουμε σιγα σιγα τ αλεύρι ανακατεύοντας μέχρι ν ειναι έτοιμη η ζύμη
- Κάνουμε μικρά μπαλάκια απο την ζύμη κ τα τοποθετούμε στα φορμάκια!!
- ψήνουμε κ ύστερα γεμίζουμε με το ζαχαρουχο
( ο χρόνος ψησίματος διαφέρει οποτε δείτε την πρώτη παρτίδα κ βλέπετε πόσο πρεπει ν το αφήσετε!!! Αν καίει πολυ η εστία σας παντως θέλει ελάχιστο χρονο η καθε πλευρά!!!! Επισης λαδωνουμε ελάχιστα την πρώτη φορα για ν μην κολλήσουν.. Μετα βλέπουμε αν χρειάζεται!! )