Πέμπτη, 7 Απριλίου 2016

ΒΑΚΑΛΑΟΣ ΣΕ ΣΑΛΤΣΑ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑΣ


ΥΛΙΚΑ


  • 4-5 φιλέτα βακαλάο
  • 1/2 ποτήρια ελαιόλαδο
  • 3 κ.σ.μουσταρδα
  • χυμό απο ένα μεγάλο λεμόνι
  • 1 κουταλιά κορν φλάουρ
  • μαϊντανός μια χούφτα
  • πιπέρι
  • νερό 1 1/2 ποτήρι περίπου 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Σε ενα κατσαρολακι βάζουμε το βακαλάο με το ελαιόλαδο, πιπερι και το νερό τόσο που να τα μισοσκεπάζει .
  2. Αφηνουμε να βρασει για 10 λεπτά περίπου.
  3. Μόλις ετοιμαστεί το ψάρι, το αφαιρούμε από τη κατσαρόλα.
  4. Στο ζουμί που έχει μείνει στη κατσαρόλα προσθέτουμε την μουστάρδα και το χυμό λεμονιού και αφήνουμε να βράσει για 2 λεπτά. 
  5. Βάζουμε το κορν φλάουρ σε ένα πιατάκι και το διαλύουμε με λίγο ζεστό ζουμάκι από το ζουμί που ετοιμάσαμε. 
  6. Προσθέτουμε το κορν φλάουρ στη σάλτσα, επαναφέρουμε τον μπακαλιάρο στο τηγάνι, πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό και αφήνουμε για λίγο πάνω στο ζεστό μάτι μέχρι να πήξει ελαφρά η σάλτσα.
  7. Σερβίρουμε με το ρύζι ή και σκέτο με πράσινη σαλάτα.

      ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!