Δευτέρα, 11 Απριλίου 2016

Κουλουράκια με ελιά




Αθανάσιος Γεώργιος Τσομπανίδης

Υλικά
  • 1 ποτήρι ηλιέλαιο
  • 1 ποτήρι λιωμένη μαργαρίνη 
  • 1 ποτήρι νερό
  • 1 ½ κουτ. του γλυκού αλάτι
  • 1 φλιτζάνι ελιές μαύρες (θρούμπες)
  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
  • 5 ποτήρια αλεύρι 

Εκτέλεση
Βάζουμε το νερό, το ηλιέλαιο, την λιωμένη μαργαρίνη, το αλάτι, λίγο-λίγο το αλεύρι ανακατεμένο με το μπέικιν και ζυμώνουμε να ενωθούν όλα τα υλικά και να γίνει η ζύμη μας μαλακή. Προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες ελιές και αν χρειάζεται ρίχνουμε λίγο αλεύρι ακόμη.
Πασπαλίζουμε με αλεύρι τον πάγκο της κουζίνας μας και ανοίγουμε λίγη ζύμη κάθε φορά, σε λεπτό κορδόνι και φτιάχνουμε κουλουράκια.
Σε ταψί στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί και τα τοποθετούμε αραιά-αραιά για να μην κολλήσουν. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς, για 15-20 λεπτά της ώρας.