Παρασκευή, 1 Απριλίου 2016

ΣΠΙΤΙΚΟ ΚΑΛΤΣΟΝΕ


ΥΛΙΚΑ
Η δόση αυτή είναι για 2 άτομα καλοφαγάδες!!!!



  • 400γρ αλεύρι που φουσκώνει μονο του
  • 100 μλ. νερό χλιαρό
  • 1 κ.γ. ριγανη
  • 1κ.γ. αλάτι (οχι γεμάτο)
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ
  • 4 φέτες σαλάμι της αρεσκείας
  • 4 φέτες κασέρι κίτρινο του τοστ
  • 1 ντομάτα σε λεπτές φέτες
  • λίγη κετσαπ
  • λάδι για το άλειμμα
  • Η ΓΕΜΙΣΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΝΗΣΤΙΣΙΜΗ ΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΑΛΛΕΣ ΠΑΡΑΛΛΑΓΕΣ.


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αναμειγνυουμε σε λεκανιτσα τα υλικά για το ζυμάρι-το αλεύρι,νερό,ρίγανη,αλάτι,ελαιόλαδο και ζυμώνουμε ώσπου να επιτύχουμε μια λεία και μαλακή ζύμη. Χωρίζουμε τη ζύμη σε δυο ίσα μερί και τα ανοίγουμε σε φύλλο δίνοντας σχήμα δίσκου.
Βάζουμε πάνω σε κάθε φύλλο τη κέτσαπ,τις ντομάτες. κασέρι,σαλαμι(και οτι άλλο σας αρέσει) .Διπλώνουμε τις άκρες  με λίγο νερό για να κολλήσουν .Τοποθετούμε τα καλτσονε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και τα αφήνουμε σε χλιαρό μέρος σκεπασμένα με μια πετσέτα να ξεκουραστεί η ζύμη για 20 λεπτά.
Προθερμαινουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς και τα ψήνουμε για 20 λεπτά περίπου.