Κυριακή, 17 Απριλίου 2016

ΛΑΖΑΡΑΚΙΑ




Χρυσούλα Ξερακιά Γιώργος Ραγιάς



Υλικά :
  • 1 κιλό αλεύρι 
  • 1φλιτζάνι του τσαγιού σταφίδες
  • 4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • ½ φλιτζάνι του τσαγιού λάδι 1 φλιτζάνι νερό
  • 1 κουταλάκι του γλυκού γλυκάνισο 1 ξυλάκι κανέλλα 5 ολόκληρα γαρίφαλα 2 φακελάκια μαγιά 
  • λίγα γαρίφαλα ολόκληρα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ : Βράζουμε το νερό μαζί με 1 κουταλάκι του γλυκού γλυκάνισο 1 ξυλάκι κανέλλα 5 ολόκληρα γαρίφαλα.
 Το αφήνουμε να κρυώσει λίγο. 
Διαλύουμε τη μαγιά με ένα φλιτζάνι αρωματισμένο νερό μέσα στη λεκάνη του ζυμώματος και προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη, τις σταφίδες, και ένα ακόμη φλιτζάνι χλιαρό νερό. 
Ρίχνουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε με δύναμη. 
Χωρίζουμε το ζυμάρι σε κομμάτια τα οποία τα πλάθουμε σε ανθρωπάκια τοποθετώντας τα γαρίφαλα για μάτια, μύτη κτλ.
 Με λίγο λάδι αλείφουμε τις λαμαρίνες, τοποθετούμε μέσα τα λαζαράκια και τα σκεπάζουμε με βαμβακερή πετσέτα. 
Τα αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσουν. 
Τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 40 – 50 λεπτά.