Πέμπτη, 14 Απριλίου 2016

ΠΙΣΙΑ ΜΕ ΓΕΜΙΣΗ ΑΠΟ ΑΥΓΑ




Zwh Mamedova
Συνταγή πολύ ωραία μετά το πασχα!!! Θα μας περισσέψουν πολλά αυγά το φρέσκο κρεμμυδάκι όποτε σας προτείνω να την κάνετε πισια στο φούρνο με αυγά.
Για την ζύμη θέλουμε σε μια λεκάνη ρίχνουμε

  • 2 ποτήρια γάλα 
  • 2 κ.σ. μαγιά ξερή 
  • 3κ.σ ζάχαρη  
  • περίπου 1 κιλό αλεύρι 
  • 2κ.γ. αλάτι 
  • 1/2 ποτήρι ελαιόλαδο
  • ΓΙΑ ΆΛΕΙΜΜΑ
  • αυγο και λιγο βιταμ 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ 
  1. Σε ενα μπολ διαλύουνε την μαγιά με το χλιαρό γάλα,προσθέτουμε την ζάχαρη,το λάδι και το αλεύρι.
  2. Ζυμώνουμε καλά και αφήνουμε σκεπασμένη την ζύμη να φουσκώσει.
Για την γέμιση θέλουμε
  • 10 αυγά βρασμένα και κομμένα σε τετραγωνάκια 
  • 3 ματσάκια φρέσκο κρεμμυδάκι και το τσιγαρίζουμε λίγο το ρίχνουμε στα αυγά αλάτι πιπέρι όσο θέλετε εσείς.

  1. Όταν η ζύμη είναι έτοιμη την ζυμώνουμε πάλι και την αφήνουμε άλλα 30 λεπτά μετά περνούμε απ την ζύμη μικρές μπαλίτσες, τις ανοίγουμε λίγο [εγώ με το χέρι το κάνω] 
  2. Βάζουμε μπόλικη γέμιση και κλείνουμε τις άκρες τα αλείφουμε με αυγό αφήνουμε άλλα 10 λεπτά να σταθούν .
  3. Ψήνουμε στο φούρνο στους 180 C.για 30 λεπ.
  4. οταν ψηθούν περνάμε την επιφάνεια με λίγο λιωμένο βιταμ για να γυαλίσουν άλλα και για γεύση !!!!