Τετάρτη, 13 Απριλίου 2016

ΜΗΛΑ ΖΑΧΑΡΩΤΑ





ΑΠΟ ΤΗΝ
Maria Kyrimlidou

ΜΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΒΑΦΤΙΣΙΑ,ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ  ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΑΡΤΥ 


Τι θα χρειαστείτε:

  • 1 κιλό μικρά μήλα (κατά προτίμηση φιρίκια)
  • 500 γραμμάρια ζάχαρη
  • 200 γραμμάρια γλυκόζη
  • 200 ml νερό
  • Κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
  • Καλαμάκια για σουβλάκι ή γλειφιτζούρια
Αφού πλύνουμε και σκουπίσουμε τα μήλα πολύ καλά, τα τρυπάμε στο κάτω μέρος με τα καλαμάκια.
Σε μία βαθιά κατσαρόλα ρίχνουμε τη ζάχαρη, το νερό, τη γλυκόζη, λίγες σταγόνες από το χρώμα ζαχαροπλαστικής και τη βάζουμε στη φωτιά. Αφήνουμε το μείγμα να βράσει ΧΩΡΙΣ να ανακατεύουμε ώσπου να γίνει μια σκουρόχρωμη, κόκκινη καραμέλα.
Tip: Για να δούμε αν η καραμέλα είναι έτοιμη, παίρνουμε με ένα κουταλάκι λίγη καραμέλα και τη βάζουμε σε κρύο νερό. Αν η καραμέλα κρυσταλλώνει τότε είναι έτοιμη. Αν είναι εύκαμπτη, τότε δεν είναι έτοιμη.
Όταν είναι έτοιμη η καραμέλα, βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και την αφήνουμε να ηρεμίσει για 1’.
Αμέσως, βουτάμε τα μήλα στην καραμέλα, τα βγάζουμε και τα κρατάμε για λίγο πάνω από την καραμέλα ώστε να στραγγίξουν και τα ακουμπάμε σε λαδόκολλα μέχρι να παγώσει η καραμέλα.
Extra Tip: Προσθέστε τρούφα, κομματάκια σοκολάτας ή άλλα ζαχαρωτά για μια ακόμα πιο γιορτινή εμφάνιση!

ΠΗΓΗ-ΕΔΩ