ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΡΙΑ ΚΥΡΙΜΛΙΔΟΥ
ΥΛΙΚΑ για 16 πουγκια
- 3 1/2 φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι
- 1 κουταλάκι γλυκού μπεικιν παουντερ
- 1 φλιτζανι τσαγιού ζάχαρη
- 4 αυγά
- 1 φλυτζανι λαδι ΑΛΤΙΣ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ
- 1 φλιτζάνι καρύδι τριμμένο
- 1/2 φλιτζάνι τσαγιού φρυγανια τριμμένη
- 1 κουταλάκι γλυκού γαρίφαλο σκόνη
- 1 κουταλάκι γλυκού κανέλα σκόνη
- 1/2 φλιτζάνι τσαγιού μέλι ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Κτυπάμε στο μπλέντερ τη ζάχαρη με τα αυγά για 10 λεπτά περίπου.Στη συνέχεια ρίχνετε το αλεύρι και το λάδι,ανακατεύοντας μέχρι να γίνει μια ζύμη σφικτή.
- Ανακατεύετε σε ένα μπολ το καρύδι,τη φρυγανιά,το κανελογαριφαλο και το μέλι.
- Ανοίγετε ένα λεπτό φύλλο,το κόβετε με κουπ-πατ στρογγυλά,διαμέτρου τουλάχιστον 15 εκατοστών,το γεμίζετε με μια κουταλιά απο το μείγμα και μαζεύετε το φύλλο προς το επάνω,σε σχήμα σακουλιτσας,αλείφονταν το εξωτερικά με κρόκο αυγού αραιωμένο με νερό.
- Ψήνετε στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου