Σάββατο, 14 Μαΐου 2016

ΜΕΛΙΤΖΑΝΟΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ


ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΛΕΤΖΑΝΕΣ

  • 2 μεγάλες μελιτζάνες ελαιόλαδο ή φυτικό λάδι για το τηγάνισμα 
  • νερό
  • αλάτι
ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ
  •  2 ψιλοκομμένες ντομάτες
  • 1 σκ. σκορδου
  • αλάτι ,πιπέρι
  • μαϊντανό 
ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ

ΣΥΝΤΑΓΗ -ΕΔΩ (δεν τα τηγανίζουμε....για την συνταγή αυτή τα θέλουμε ωμά)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Κόβουμε την μελιτζάνα σε ροδέλες πάχους 3 εκατοστών.
  2. Τις αφήνουμε σε αλατισμένο νερό για 1 ώρα .
  3. Στραγγίζουμε και τηγανίζουμε σε καυτό λάδι βάζοντας τα σε απορροφητικό χαρτί.
  4. Πλάθουμε τα μπιφτεκάκια μας.
  5. Σκεπάζουμε χωρίς να τηγανίσουμε τα μπιφτεκάκια μας ανάμεσα σε δυο ροδέλες μελιτζάνας και τα αραδιάζουμε στο ταψάκι. 
  6. Τρίβουμε την ντομάτα,το σκορδο και ριχνουμε από πάνω.
  7. Αλατοπιπερωνουμε ,βάζουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς για 40 λεπτά περίπου μέχρι να γίνει μέσα ο κιμάς.