ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΛΕΤΖΑΝΕΣ
- 2 μεγάλες μελιτζάνες ελαιόλαδο ή φυτικό λάδι για το τηγάνισμα
- νερό
- αλάτι
- 2 ψιλοκομμένες ντομάτες
- 1 σκ. σκορδου
- αλάτι ,πιπέρι
- μαϊντανό
ΣΥΝΤΑΓΗ -ΕΔΩ (δεν τα τηγανίζουμε....για την συνταγή αυτή τα θέλουμε ωμά)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Κόβουμε την μελιτζάνα σε ροδέλες πάχους 3 εκατοστών.
- Τις αφήνουμε σε αλατισμένο νερό για 1 ώρα .
- Στραγγίζουμε και τηγανίζουμε σε καυτό λάδι βάζοντας τα σε απορροφητικό χαρτί.
- Πλάθουμε τα μπιφτεκάκια μας.
- Σκεπάζουμε χωρίς να τηγανίσουμε τα μπιφτεκάκια μας ανάμεσα σε δυο ροδέλες μελιτζάνας και τα αραδιάζουμε στο ταψάκι.
- Τρίβουμε την ντομάτα,το σκορδο και ριχνουμε από πάνω.
- Αλατοπιπερωνουμε ,βάζουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς για 40 λεπτά περίπου μέχρι να γίνει μέσα ο κιμάς.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου