Δευτέρα, 16 Μαΐου 2016

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΠΑΝΖΑΡΟΦΥΛΛΑ




Απο την Μαρια Κυριμλιδου.

Το παντζάρι αποτελεί ένα ακόμη «φάρμακο» της φύσης, που βοηθά εναντίον πολλών παθήσεων και είναι ευεργετικό για την υγεία μας. Επιστημονικές έρευνες που έχουν γίνει σχετικά με τα παντζάρια, έχουν αποδείξει ότι η κατανάλωσή τους είναι ευεργετική για τον οργανισμό μας. Τα παντζάρια είναι πλούσια σε υδατάνθρακες, νιτρικά άλατα, μαγνήσιο, σίδηρο, κάλιο, νάτριο, βιταμίνη C και φυτοθρεπτικά συστατικά όπως η βετανίνη και η βουλγαξανθίνη – το αντιοξειδωτικό που δίνει στα παντζάρια το βαθύ κόκκινο χρώμα τους. Ως εκ τούτου, τα παντζάρια μπορούν να θωρακίσουν τον οργανισμό απέναντι σε αρκετές ασθένειες και συμβάλλουν στην αποφυγή φαρμακευτικής αγωγής. 
Μια πολύ εύκολη  σαλατα !!  ΥΛΙΚΑ

  • 500 γραμμ. παντζαρόφυλλα
  • 5 κ.σ. ξίδι απλό για πλύσιμο  
  • 5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 4 κ.σ. μηλόξυδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο(προαιρετικά)
  • αλάτι

  • ΕΚΤΕΛΕΣΗ
    Πλένουμε πολύ καλά τα φύλλα. Τα βάζουμε σε ενα μπολ γεμάτο νερο με 10κ.σουπας ξίδι και τα αφήνουμε μέσα για 30 λεπτά τουλάχιστον.
    Έτσι διώχνει τα ζουζούνια και για απολύμανση.
    Τα ξεπλένουμε καλά και τα βράζουμε για περιιπου 15 με 20 λεπτα.
    Τα σουρώνουμε και τα κόβουμε.
    Τα τοποθετούμε σε ένα μπολ και τα ανακατευουμε με το ξίδι,λαδι,αλάτι και σκόρδο!!!ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!