Χριστίνα Χαραλαμπίδου
Τι χρειαζόμαστε:
Πώς το κάνουμε:Τι χρειαζόμαστε:
- 1 morfat
- 1 ζαχαρούχο γάλα
- 1 εβαπορέ(μικρό)
- 1 κουβερτούρα 125gr
- 2 κ.σ. κακάο (προαιρετικά)
- 2 πακετάκια μπισκότα πτι μπερ με σοκολάτα γάλακτος
- Όλα τα υλικά να μείνουν στο ψυγείο τουλάχιστον μισή ώρα πριν την παρασκευή.
- Χτυπάμε με το μίξερ 5 λεπτά τη morfat.
- Γενικά το μυστικό για να μην βγει σκληρό το παγωτό είναι να χτυπηθεί πολύ καλά η σαντιγί.
- Προσθέτουμε το ζαχαρούχο και χτυπάμε άλλα 3 λεπτά
- Προσθέτουμε το εβαπορέ χτυπώντας με το μίξερ συνεχώς.
- Στρώνουμε μπισκότα της αρεσκείας μας στον πάτο του ταπερ και ρίχνουμε το μισό λευκό μίγμα και το βάζουμε μια ώρα στην κατάψυξη να παγώσει.
- Στο υπόλοιπο μίγμα ρίχνω μία κουβερτούρα 125 gr.την οποία έχω λιώσει σε μπεν μαρί και δυο κουταλιές κακάο και ανακατεύω στο μίξερ και την αφήνω στο ψυγείο.
- Αφού έχει παγώσει το πρώτο μίγμα με τα μπισκότα ρίχνω και τη σοκολατένια κρέμα και μία στρώση μπισκότα πάνω.
- Κατάψυξη και έτοιμο..!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου