Τετάρτη, 18 Μαΐου 2016

ΚΡΙΤΣΙΝΙΑ ΟΛΙΚΗΣ ΑΛΕΣΕΩΣ



ΥΛΙΚΑ



  •  1 ποτήρι λευκό ξηρό κρασί
  •  1 ποτήρι ελαιόλαδο
  •  1 κοφτό κ.γ αλάτι
  •  περίπου 700 γρ. αλεύρι ολικής αλέσεως 
  •  3  κ.γ μπέικιν παουντερ 
  •  1/2 κ.γ σόδα μαγειρική
  •  1 ποτήρι σουσάμι 
 έξτρα κρασί ή νερό για να κολλήσουμε το σουσαμι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύουμε καλά το αλεύρι με το μπέικιν  και το αλάτι. Ρίχνουμε  όλα τα υπολοιπα υλικά.Η ζύμη δεν πρέπει να κολλάει στα χέρια.
Κόβουμε τη ζύμη σε μπαλάκια στο μέγεθος αμυγδάλου και πλάθουμε μπαστουνάκια πάχους ενός δακτύλου, και μήκους 6-10 εκατοστών ή όσο μεγάλα θέλουμε.
Τα βουτάμε σε κρασί ή νερό και τα κολλάμε με το σουσάμι.
Στρώνουμε τα μπαστουνάκια σε λαδόκολλα, αφήνοντας απόσταση (διότι φουσκώνουν ελαφρά), στη λαμαρίνα του φούρνου. Γίνονται περίπου 60  κριτσίνια, ανάλογα με το μέγεθος.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 15-25 περίπου λεπτά, να ροδίσουν ελαφρά. Αφήνουμε να κρυώσουν και έπειτα τα βάζουμε σε  κουτί μεταλλικό.