Πέμπτη, 5 Μαΐου 2016

ΠΙΝΕΡΛΙ



Απο την Μαρια Κυριμλιδου
Υλικά για 7 μεγαλα,αφράτα πεινιρλι
 
  • 2 ποτήρια γάλα 
  • 30 γρ. μαγιά νωπή η 1 φακελάκι ξηρή 
  • 3κ.σ ζάχαρη
  •  περίπου 1 κιλό αλεύρι 
  •  2κ.γ. αλάτι 
  •  1/2 ποτήρι ελαιόλαδο
  • 1 αυγο 
  • Υλικα για γεμιση ενός πεινιρλι
  •  2 φετες ζαμπον (της αρεσκειας σας)
  • 2φετες κασερι(της αρεσκειας σας)
  • κετσαπ
  • 4 φέτες ντομάτα
ΓΙΑ ΆΛΕΙΜΜΑ 
  • 50 γρ. βούτυρο 
  • 100 γρ. τριμμένο κασέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε ενα μπολ διαλύουνε την μαγιά με το χλιαρό γάλα,προσθέτουμε την ζάχαρη,το λάδι,το αυγό και το αλεύρι. 
  2. Ζυμώνουμε καλά και αφήνουμε σκεπασμένη την ζύμη να φουσκώσει. 
  3. Όταν η ζύμη είναι έτοιμη την ζυμώνουμε πάλι και την αφήνουμε άλλα 30 λεπτά .
  4. Μετά περνούμε απ την ζύμη 7 μπαλίτσες, τις ανοίγουμε βάζουμε πρώτα την κέτσαπ,την ντομάτα και τα αλλαντικά(εδώ μπορείτε να συμπληρώσετε πιπεριά και μανιτάρια)και τις κλείνουμε.
  5. Απο πάνω κόβουμε το βούτυρο σε ψηλές φέτες σε όλη την επιφανεια και πασπαλίζουμε με τριμμένο κασέρι.
  6. Ψήνουμε στους 180 C για 30 λεπτά περίπου. 


 at: http://mariakyrimlidou.blogspot.gr/2016/04/zwh-mamedova-2-2.html#sthash.WUPHndT7.dpuf