Δευτέρα, 9 Μαΐου 2016

ΜΠΟΥΓΑΤΣΑ ΜΕ ΤΣΟΥΡΕΚΙ



Απο την Μαρία Κυριμλίδου
ΓΙΑ ΤΑ ΦΥΛΛΑ
    • 1 μπαγιάτικο τσουρέκι μεγάλο ή 16 φέτες
    • ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ
    • 1 λίτρο γάλα
    • 1/2 φλιτζάνι νισεστέ
    • 1/2 φλιτζάνια αλεύρι 
    • 1 βανίλια
    • 1 φλιτζάνι ζάχαρη 
    • ξύσμα από ένα λεμόνι 
    • λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού

            ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΚΡΕΜΑΣ

            Ζεσταίνουμε το μισό γάλα.
            Σ΄ένα μπολ βάζουμε τα υπόλοιπα υλικά και τα κάνουμε ένα μείγμα.
            Μόλις ζεσταθεί το γάλα ρίχνουμε μέσα το μειγμα  και το  ανακατεύουμε συνεχώς με ενα σύρμα μέχρι να πήξει.

            ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
            1 ποτήρι νερό 
            1 1/2 ποτήρια ζάχαρη
            ΣΤΗΣΙΜΟ 
            Σε ένα πυρέξ (35 με 27) στρώνουμε τις φέτες μας σε όλη την επιφάνεια(και στα πλάι)
            Τις σιροπιάζομαι και απλώνουμε με την κρέμα.Πάνω από την κρέμα στρώνουμε τις  υπόλοιπες φέτες τσουρεκιού και τις σιροπιάζουμε.Αφήνουμε την μπουγάτσα για 30 λεπτά και την κόβουμε αφού πασπαλίσουμε (προαιρετικά)με την άχνη ζάχαρη και την  κανέλα.