Πέμπτη, 2 Ιουνίου 2016

ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ ΤΗΣ ΜΑΜΑΣ

Maria Kyrimlidou

Τι χρειαζόμαστε:
ΖΥΜΗ

  • 1 ποτήρι γάλα
  • 1 αυγό
  • 1 κ.γ ζάχαρη
  • 1 κ.γ αλάτι
  • 1/2 φλ. καφέ λάδι
  • 1 φακελάκι μαγιά
  • αλεύρι (όσο πάρει..)
ΓΕΜΙΣΗ
  • 300 γρ μυζήθρα 
  • 100 γρ. φέτα
  • 1 αυγό
  • πιπερακι 
  • αλατι 
ΓΙΑ ΨΗΣΙΜΟ
  • βούτυρο ανάλατο
  • 1 κρόκο αυγού (για άλειμμα)
Πώς το κάνουμε:
ΖΥΜΗ
Ζεσταίνω το γάλα (χλιαρό) για να διαλύσω τη μαγιά με το ένα κουταλάκι ζάχαρη και αφήνω λίγο να φουσκώσει.
Σε ένα μπώλ ή στο μίξερ ρίχνω 1 αυγό ολόκληρο το αλάτι, το λάδι και τη φουσκωμένη μαγιά.
Αφήνω μισή ώρα περίπου να φουσκώσει...
ΓΕΜΙΣΗ
Ετοιμάζω τη γέμιση ανακατευοντας  τη μυζήθρα, τη φέτα,αλατι,πιπερι  και το αυγό
ΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
Παίρνω ένα μέρος από τη ζύμη και ανοίγω με τον πλάστη.
Με ένα πιάτο γλυκού κόβω στρογγυλά και το χωρίζω σε 8 μέρη δηλαδή κόβω 2 φορές σταυρωτά να γίνουν τρίγωνα
Με ένα κουταλάκι προσθέτω από τη γέμιση στο πλατύ μέρος του τριγώνου και τυλίγω.
Τα τοποθετώ στο ταψί με και ανάμεσα κόβω σε μικρούς κύβους το βούτυρο και περνώ μ ένα πινέλο το κάθε τυροπιτάκι με τον κρόκο του αυγου.
Έχω προθερμάνει τον φούρνο και ψήνω στους 180 για 15 με 20 λεπτά περίπου.