ΑΠΟ ΤΟΝ Αθανάσιος Γεώργιος Τσομπανίδης
Υλικά:
- 4 κουταλιές σούπας κόκκινη φακή
- 3 κουταλιές σούπας φάβα
- 1 κρεμύδι
- 1 μεγάλη πατάτα
- 1 μεγάλο καρότο
- 1 κομμάτι πορτοκαλί κολοκύθας
- 3 κουτ.σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουτ.γλυκού ξερός δυόσμος
- αλάτι, πιπέρι
Ψιλοκόβουμε τα λαχανικά και ξεπλένουμε τα όσπρια. Βάζουμε όλα τα υλικά στην κατσαρόλα και βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν, Λίγο πριν καταβάσουμε από την φωτιά ρίχνουμε το λάδι, Την πυκνότητα την ρυθμίζουμε συμπληρώνοντας νεράκι. Λιώνουμε τα υλικά με τη ράβδο του μπλέντερ και προσθέτουμε λεμόνι όσο μας αρέσει.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου