Δευτέρα, 18 Ιουλίου 2016

ΜΥΔΙΑ ΣΑΓΑΝΑΚΙ



ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΡΙΑ ΚΥΡΙΜΛΙΔΟΥ



ΥΛΙΚΑ

  • 500 γρ μύδια καθαρισμένα
  • 1 σκελίδα σκόρδου
  • 1 κουτ. σούπας γεμάτη ντοματοπελτέ
  • 3 μέτριες πράσινες πιπεριές
  • 1 μεγάλη ψιλοκομμένη ντομάτα φρέσκια
  • 1 κουτ.γ. γλυκιά πάπρικα
  • λιγο αλάτι,πιπέρι,ριγανη
  • 100 γρ.φετα
  • 1/2 φλητζ. μικρο λάδι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Στο βαθύ τηγάνι ριχνουμε το λαδάκι μας και μόλις ζεσταθεί σοτάρουμε τις ψιλοκομμένες πιπεριές,σκόρδο,ριχνουμε την φρέσκια ντομάτα ,τον πελτέ και τα μπαχαρικά.
  2. Αφήνουμε να βράσουν όλα για 3 -4 λεπτά στην σιγανή φωτιά. 
  3. Έπειτα ριχνουμε και τα μύδια μας ανακατευοντας τα ελαφρώς.
  4. Αφήνουμε ολα να πάρουν μια όραση 5 λεπτά. (δεν θέλει δυνατή φωτιά)
  5.  Αν θέλετε την φέτα μπορείτε να την βάλετε μέσα στο τηγάνι ανακατευοντας να πάει παντού ή μέσα στο πιάτο καθώς τα σερβίρετε!!!!
  6. Αν σας αρέσει καυτερό το σαγανάκι ,μπορείτε να προσθέσετε μισή καυτερή πιπεριά. Καλή επιτυχία!!!