ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΡΙΑ ΚΥΡΙΜΛΙΔΟΥ
ΥΛΙΚΑ- 1 μελιτζάνα μέτρια
- 2 πιπεριές πράσινες
- 2 κολοκυθάκια
- 1 κρεμμύδι ή κρεμμυδάκια
- αλατι.πιπερι,δυοσμο
- 1 φλιτζάνι σάλτσα ντομάτας
- λίγο λάδι για σοτάρισμα
- 2 ποτήρια νερό ζεστό
- 1 ποτήρι πλιγούρι
- μαϊντανό(προαιρετικό)
- 1 σκ. σκόρδου
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Πλένουμε και κόβουμε όλα τα λαχανικά μας σε κυβακια μέτρια.
- Σε βαθύ τηγάνι ριχνουμε το λάδι να κάψει μαζί με το σκόρδο.
- Σοτάρουμε όλα τα λαχανικά μας μέχρι να ροδίσουν.
- Συμπληρώνουμε με το νερό,την σάλτσα και μόλις πάρει βράση ριχνουμε πλυμένο πλιγούρι και τα μπαχαρικά.
- Αφήνουμε σε σιγανή φωτιά να πιει όλο το νερό το πλιγούρι και επειτα σβήνουμε και αποσύρουμε το τηγάνι απο την φωτιά.
- ΤΡΩΓΕΤΑΙ ΣΚΕΤΟ Η ΩΣ ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΟ ΜΕ ΚΡΕΑΣ Η ΨΑΡΙ.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου