Τετάρτη, 20 Ιουλίου 2016

ΠΛΗΓΟΥΡΙ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ


ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΡΙΑ ΚΥΡΙΜΛΙΔΟΥ
ΥΛΙΚΑ

  • 1 μελιτζάνα μέτρια
  • 2 πιπεριές πράσινες
  • 2 κολοκυθάκια
  • 1 κρεμμύδι ή κρεμμυδάκια 
  • αλατι.πιπερι,δυοσμο
  • 1 φλιτζάνι σάλτσα ντομάτας
  • λίγο λάδι για σοτάρισμα
  • 2 ποτήρια νερό ζεστό
  • 1 ποτήρι πλιγούρι 
  • μαϊντανό(προαιρετικό)
  • 1 σκ. σκόρδου

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Πλένουμε και κόβουμε όλα τα λαχανικά μας σε κυβακια μέτρια.
  2. Σε βαθύ τηγάνι ριχνουμε το λάδι να κάψει μαζί με το σκόρδο.
  3. Σοτάρουμε όλα τα λαχανικά μας μέχρι να ροδίσουν.
  4. Συμπληρώνουμε με το νερό,την σάλτσα και μόλις πάρει βράση ριχνουμε πλυμένο πλιγούρι και τα μπαχαρικά.
  5. Αφήνουμε σε σιγανή φωτιά να πιει όλο το νερό το πλιγούρι και επειτα σβήνουμε και αποσύρουμε το τηγάνι απο την φωτιά.
  6. ΤΡΩΓΕΤΑΙ ΣΚΕΤΟ Η ΩΣ ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΟ ΜΕ ΚΡΕΑΣ Η ΨΑΡΙ.