Δευτέρα, 19 Σεπτεμβρίου 2016

Καρυδόπαστα





ΑΠΟ ΤΗΝ
ΣΟΦΙΑ ΖΟΥΜΠΟΥΛΗ
Υλικα
  • 6 αυγα
  • 1 κούπα τσαγιού ζάχαρη
  • 1 ½ κούπα τσαγιού καρύδια χοντροκομμένα 
  • 1 1/3 φρυγανιά τριμμένη
  • 2 κουταλάκια γλυκού κανέλα 
  • 1 κουταλιά σούπας μπέικιν 
  • 1 βανίλια
Σιρόπι
  • 4 κούπες νερό
  • 3 κούπες ζάχαρη 
  • 2-3 σταγόνες λεμόνι 
  • Λίγο κονιάκ
Βράζω περίπου 7-8 λεπτά

Εκτέλεση
Χτυπώ τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατέψουν. Ανακατεύω την φρυγανιά με την κανέλα, τη βανίλια και το μπέικιν και όταν είναι έτοιμο το μίγμα με τα αυγά το ρίχνω μέσα. Τέλος βάζω μέσα τα καρύδια και ψήνω στους 180 για περίπου ¾ της ωρας. Σιροπιάζω με το γλυκό μου ζεστό και το σιρόπι μου χλιαρό . Απώ πάνω έβαλα σαντυγί με φυστίκι Αιγίνης του πηγαίνει και γκανάζ σοκολάτας !