Ταπετσαρίες Αυτοκινήτων Επίπλων Λάζαρος

Ταπετσαρίες Αυτοκινήτων Επίπλων Λάζαρος
ΤΑΠΕΤΣΑΡΙΕΣ ΕΠΙΠΛΩΝ ΦΟΡΤΗΓΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΠΑΝΤΩΣ ΤΥΠΟΥ.ΤΕΝΤΕΣ & ΚΑΛΥΜΜΑΤΑ. ΤΗΛ. 6932663277

Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2016

ΑΦΡΑΤΑ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟΨΩΜΑΚΙ του Πατερ,




ΑΠΟ ΤΟΝ 

Αθανάσιος Γεώργιος Τσομπανίδης‎ 

Υλικά για 16 τεμάχια:

  • 2 φακελάκια ξερή μαγιά 
  • 400 ml χλιαρό νερό 
  • 600 γρ αλεύρι και περισσότερο
  • 1 ασπράδι αυγού (ο κρόκος για επάλειψη) 
  • 1 πρέζα ζάχαρη 
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι 
  • 5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο 
  • 16 λουκάνικα Φρανκφούρτης
  • μαυροκούκι
Εκτέλεση:
Στο χλιαρό νερό προσθέτουμε όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι, τα λουκάνικα, το μαυροκούκι και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι και ζυμώνουμε σε μαλακή ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια.
Σκεπάζουμε και αφήνουμε να φουσκώσει. Όταν είναι έτοιμη χωρίζουμε σε 16 ισομεγέθη κομμάτια.
Από κάθε κομμάτι πλάθουμε κορδόνι περίπου 50 εκατοστών και το τυλίγουμε γύρω από κάθε λουκάνικο. Τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και αφήνουμε να φουσκώσουν.
Πριν βάλουμε στο φούρνο αλείφουμε με τον χτυπημένο με λίγο γάλα ή νερό κρόκο του αυγού, πασπαλίζουμε με μαυροκούκι ή σουσάμι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς Κελσίου ώσπου να ροδοκοκκινίσουν (25 λεπτά περίπου).
Αφού ψηθούν τα σκεπάζουμε με πετσέτα για 10 λεπτά περίπου για να μαλακώσουν(αν αντέξουμε να περιμένουμε).
Σερβίρουμε σε πιατέλα και σε μπολάκι κέτσαπ και μουστάρδα.
Καλή επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Καρυδόπιτα

Υλικά  6 αυγά 220 γραμμάρια γιαούρτι αγελάδος πλήρες 500 γραμμάρια ζάχαρη 150 ml ηλιέλαιο 25 γραμμάρια κανέλα 1 πρέζα μοσχοκάρυδο 1/2 κουταλ...