Πέμπτη, 20 Οκτωβρίου 2016

ΑΦΡΑΤΑ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟΨΩΜΑΚΙΑ




ΑΠΟ ΤΟΝ 

Αθανάσιος Γεώργιος Τσομπανίδης‎ 
Υλικά για 16 τεμάχια:
  • 2 φακελάκια ξερή μαγιά 
  • 400 ml χλιαρό νερό 
  • 600 γρ αλεύρι και περισσότερο
  • 1 ασπράδι αυγού (ο κρόκος για επάλειψη) 
  • 1 πρέζα ζάχαρη 
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι 
  • 5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο 
  • 16 λουκάνικα Φρανκφούρτης
  • μαυροκούκι
Εκτέλεση:
Στο χλιαρό νερό προσθέτουμε όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι, τα λουκάνικα, το μαυροκούκι και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι και ζυμώνουμε σε μαλακή ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια.
Σκεπάζουμε και αφήνουμε να φουσκώσει. Όταν είναι έτοιμη χωρίζουμε σε 16 ισομεγέθη κομμάτια.
Από κάθε κομμάτι πλάθουμε κορδόνι περίπου 50 εκατοστών και το τυλίγουμε γύρω από κάθε λουκάνικο. Τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και αφήνουμε να φουσκώσουν.
Πριν βάλουμε στο φούρνο αλείφουμε με τον χτυπημένο με λίγο γάλα ή νερό κρόκο του αυγού, πασπαλίζουμε με μαυροκούκι ή σουσάμι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς Κελσίου ώσπου να ροδοκοκκινίσουν (25 λεπτά περίπου).
Αφού ψηθούν τα σκεπάζουμε με πετσέτα για 10 λεπτά περίπου για να μαλακώσουν(αν αντέξουμε να περιμένουμε).
Σερβίρουμε σε πιατέλα και σε μπολάκι κέτσαπ και μουστάρδα.
Καλή επιτυχία!