Ταπετσαρίες Αυτοκινήτων Επίπλων Λάζαρος

Ταπετσαρίες Αυτοκινήτων Επίπλων Λάζαρος
ΤΑΠΕΤΣΑΡΙΕΣ ΕΠΙΠΛΩΝ ΦΟΡΤΗΓΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΠΑΝΤΩΣ ΤΥΠΟΥ.ΤΕΝΤΕΣ & ΚΑΛΥΜΜΑΤΑ. ΤΗΛ. 6932663277

Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2016

Γλυκό κουταλιού κυδών

Το εφτιαξε η Maria Kyrimlidou
ΠΗΓΗ-ΕΔΩ

Τι χρειαζόμαστε:
  • 1.200 γρ κυδώνι (όταν καθαριστεί θα είναι λιγότερο)
  • 1 κιλό ζάχαρη
  • 5 φλυτζάνια νερό (όχι πολύ μεγάλα)
  • χυμό ενός λεμονιού (μισό για το γλυκό, μισό για το καθάρισμα)
  • 1 κλωνί αρμπαρόριζα ή βανίλια
  • προαιρετικά: αμύγδαλα ασπρισμένα

Και τι κάνουμε;
Καθαρίζουμε τα κυδώνια ένα-ένα (όχι όλα μαζί γιατί μαυρίζουν), τα κόβουμε σε λεπτές φέτες και κατόπιν σε μακρόστενα κομμάτια σαν μεγάλα σπιρτόξυλα.
Βάζουμε τα κυδώνια που κόβουμε σε νερό με χυμό μισού λεμονιού για να μην μαυρίσουν. Να σας πω την αλήθεια, αυτή τη διαδικασία την παραλείπω επειδή γενικά κάνω γρήγορα, δεν κάνω τεράστια ποσότητα, οπότε βάζω κατευθείαν τα κυδώνια στην κατσαρόλα με το νερό που θα βράσουν χωρίς λεμόνι. Αν εσείς θεωρείτε ότι θα σας πάρει πολύ χρόνο, ρίξτε τα σε νερό με λεμόνι γιατί αλλιώς θα μαυρίσουν.
Συνεχίζουμε έτσι με όλα τα κυδώνια.
Βράζουμε τα κυδώνια για λίγο μέχρι να μαλακώσουν. Αν τα κυδώνια είναι μαλακά, δε θα χρειαστεί παραπάνω από ένα 5λεπτο βράσιμο για να μαλακώσουν (θα το καταλάβετε από το κόψιμό τους, όταν είναι σκληρά μας παιδεύουν πολύ στο καθάρισμα).
Όταν μαλακώσουν (να μη γίνουν νιανιά), προσθέτουμε και στη ζάχαρη και βράζουμε μέχρι να δέσει το γλυκό, γύρω στα 20 λεπτά.
Υπενθυμίζω ότι στα γλυκά κουταλιού και στις μαρμελάδες, πρέπει να κρυώσουν για να δούμε αν έπηξαν αρκετά. Όσο είναι ζεστά ακόμα, είναι αραιά.
Στο τελείωμα, προσθέτουμε το χυμό μισού λεμονιού και την αρμπαρόριζα ή βανίλια.
Αν θέλουμε, προσθέτουμε ασπρισμένα αμύγδαλα.

TIPS: Τα κουκούτσια του κυδωνιού και τα φλούδια περιέχουν πηκτίνη και είναι ιδανικά για να πήζουμε μαρμελάδες, κυδωνόπαστο κλπ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Καρυδόπιτα

Υλικά  6 αυγά 220 γραμμάρια γιαούρτι αγελάδος πλήρες 500 γραμμάρια ζάχαρη 150 ml ηλιέλαιο 25 γραμμάρια κανέλα 1 πρέζα μοσχοκάρυδο 1/2 κουταλ...