Τετάρτη, 25 Ιανουαρίου 2017

ΓΛΥΚΑ ΤΥΡΟΤΣΟΥΡΕΚΑΚΙΑ


Απο την Μαρια Κυριμλιδου  

ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΥΜΗ
  • 4 ποτηριά αλεύρι
  • 1 φακελακι μαγιά 
  • 2 κουταλάκια της σούπας ζάχαρη
  • 1 κ.γ.αλάτι
  • 1 ποτ. γάλα χλιαρό
  • 100 γρ. βούτυρο 
  • 1 αυγό
ΓΕΜΙΣΗ
  • 200 γρ .ανθότυρο
  • 1 κουταλάκι της σούπας ζάχαρη
  • 100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 αυγό για άλειμμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ 
Σε χλιαρό γάλα ρίχνουμε την μαγιά και τα υπόλοιπα υλικά.
Ζυμώνουμε την ζύμη και την αφήνουμε
να φουσκώσει για 30 λεπτά.
Ετοιμάζουμε την γέμιση.
Ανακατεύουμε το ανθότυρο με την ζάχαρη και το γιαούρτι.  
Αφού φουσκώσει η ζύμη μας την χωρίζουμε σε 16 μπαλάκια και με το πάτο του ποτηριού πατάμε στη μέση και έτσι δημιουργούμε μια λακουβιτσα για την γέμιση. 
Τα γεμίζουμε και αφήνουμε πάλι λίγο να φουσκώσει η ζύμη.
Αλείφουμε την επιφανεια γύρω απο την γέμιση με χτυπημένο αυγό και ψήνουμε στο φούρνο 190 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου.