Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017

Μοσχαράκι με μανιταρια




ΑΠΟ ΤΗΝ 
Maria Kyrimlidou


Υλικά για το κρεας

  • 1 κιλό μοσχαράκι 
  • 1 κονσέρβα 200 γρ.μανιτάρια κομμένα 
  • 2 μέτρια κρεμμύδια 
  • 2 πράσινες πιπεριές για τηγάνι κομμένες σε ροδέλα 
  • 2 φύλλα δαφνόφυλλα
  • Αλάτι,πιπέρι,ρίγανη
  • 2 σκ. σκόρδο 
  • 1 κρασοπότηρο λευκό κρασί 
  • 1 κύβο knorr βοδινό 
  • 3 κουτ.σούπας αλεύρι 


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βράζουμε το κρέας.
Αφού μαλακώσει ,το ψιλοκόβουμε. Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζουμε στο ελαιόλαδο, τα κρεμμύδια,τις πιπεριές,το σκόρδο και ρίχνουμε τα μανιτάρια. Σβήνουμε με κρασί. Προσθέτουμε τα μπαχαρικά και το knorr . Στη συνέχεια παίρνουμε 2 ποτήρια ζουμί από το κρέας που βράσαμε (ανακατεύουμε μέσα το αλεύρι) και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Αφού δέσει η σάλτσα αποσύρουμε την κατσαρόλα απο τη φωτιά.
Για το ρύζι 
  • 2 ποτήρια ρύζι κίτρινο
  • 4 ποτήρια νερό ζεστο.
  • 1 κ.σούπας αλάτι
  • 1/2 κουτ.μικρό saffron σε σκόνη.
  • 2 κουταλιές κοφτές βούτυρο
Οδηγίες για το ρύζι.
Στην κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο να λιώσει σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε το ρύζι ανακατεύοντας μέχρι να λαδώσει το ρύζι.
Βάζουμε το νερο ,το αλάτι ,το σαφράν, ανακατεύουμε και σκεπάζουμε με το καπάκι.Αφήνουμε να απορροφήσει το νερό χωρίς να ανακατεύσουμε και προσέχουμε μην μας καεί. Όταν πιεί το νερό το βγάζουμε από την φωτιά και το αφήνουμε 5 λεπτά .Είναι έτοιμο πλέον να συνοδεύσει με το κρέας μας .