Τετάρτη, 15 Φεβρουαρίου 2017

ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΤΡΑΓΑΝΑ ΜΕ ΝΙΦΑΔΕΣ ΒΡΩΜΗΣ




ΑΠΟ ΤΗΝ
Maria Kyrimlidou 

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΗ ΜΑΣ
  • 350 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 200 γρ. νιφάδες βρώμης
  • 250 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου 
  • 100γρ. ζάχαρη καστανή ή 150 γρ. κρυσταλλική 
  • 2 κ. γ. μπεικιν πάουντερ
  • 2 κ. σ. κονιάκ 
  • ξύσμα απο ένα πορτοκάλι
  • 1/2 κ. γλυκου κανέλα
  • 1 βανίλια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Στον κάδο του μίξερ χτυπαμε το βούτυρο μαζί με την ζάχαρη.
Χτυπάμε μέχρι να ασπρίσει .
Προσθετουμε τα υπολοιπα υλικά .
Ζυμώνουμε το μείγμα μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά μέχρι να αποκτήσετε μια σκληρή ζύμη .
Πλαθετε μικρά μπαλάκια και τα πιέζετε λίγο με τα δάχτυλα σας για να πλατύνει η επιφανεια τους.
Προσέχετε να έχουν όλα το ίδιο μέγεθος για ψηθούν ομοιόμορφα.
Εγώ έδωσα σχήμα με το ΡΟΛ ΠΡΕΣ της Tupperwere.

Τα στρώνουμε σε λαδόκολλα και τα ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 180 βαθμους για 15 λεπτά.
Μόλις ροδίσουν τα βγάζουμε απο το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Τοποθετείτε τα τραγάνα μπισκότα με νιφάδες βρώμης σε πιατέλα και σερβίρετε.