Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017

Μπάρες δημητριακών με μέλι, ταχίνι και ξηρούς καρπούς




Σπιτικές μπάρες πρωτεΐνης με ξηρους καρπους και βρώμη που φτιάχνονται σε λιγότερο από πέντε λεπτά και λερώνεις μόνο μια κατσαρόλα!

Απο την Maria Kyrimlidou

  • 130 γρ. ταχίνι
  • 140 γρ. μέλι
  • 20 γρ. olive oil
  • 1 φλιτζάνι χοντροαλεσμένα ξηροί καρποί της αρεσκείας σας.(εγώ έβαλα καρυδια και φιστικί αλμυρό)
  • 1/2 φλιτζάνι σταφίδες (μαύρες, λευκές ή ανάμικτες προαιρετικά)
  • 150 γρ. δημητριακά της αρεσκείας σας 
  • 100 γρ. βρώμη
  • 50 γρ.σουσαμι

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.

Σε ένα μικρό κατσαρολάκι ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά το μελι με το λαδι.(ίσα ίσα να λιώσει καλά το μέλι και να μπορείτε να το ανακατεύετε πιο εύκολα)
Αποσύρουμε απο την φωτιά και ρίχνουμε ολα τα υλικά εκτός σουσάμ.
Απλώνουμε το μείγμα σε ένα ταψάκι στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και με μια σπάτουλα ή ένα κουτάλι το πατάμε να απλωθεί ομοιόμορφα και να είναι συμπιεσμένο (να μην έχει κενά). Πασπαλίζουμε όλη την επιφάνεια με το σουσάμι.

Ψήνουμε στον φούρνο για περίπου 8-10 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε τις μπάρες σε κομμάτια τετράγωνα ή παραλληλόγραμμα.
Θα τα διατηρήσουμε στο ψυγείο σε ενα καλά κλεισμένο ταπερ.

TIP-Αν κολλήσει το μείγμα στο χαρτί και δεν βγαίνει ,μην ανησυχείτε.
Γυρίστε απο την ανάποδη μεριά και βρέξτε το με λίγο νεράκι ,αφήστε για μερικά λεπτά και το χαρτί θα ξεκολλησει.