ΑΠΟ ΤΗΝ
Maria Kyrimlidou
ΥΛΙΚΑ
- 12 μπισκότα σαβουαγιαρ
- 150 γρ. γάλα χλιαρό για να βρέξουμε τα μπισκότα
- ή σε 150 γρ. νερό ζεστο με 1 κουταλάκι ΝΕΣ ΚΑΦΕ και λίγο ρούμι.
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
- 1 ΚΡΕΜΑ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ ΓΙΩΤΗΣ με γεύση σοκολάτα
- 400 γρ. γάλα
- Εκτέλεση-Χτυπάμε το γάλα με την σκόνη μέχρι να σφίξει η κρέμα.
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΠΡΗ ΚΡΕΜΑ
- 500 γρ. γάλα
- 3 κουταλιές σούπας καστερ παουντερ
- 1 κρόκο αυγού
- 1 κουτ. μεγάλο ζάχαρη καστανή ή 1,5 κρυσταλλική
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΤΗΣ ΑΣΠΡΗΣ ΚΡΕΜΑΣ
Σε ένα κατσαρολακι ζεσταίνουμε τα 400 γρ.απο το γάλα.
Στο υπόλοιπο ανακατεύουμε την καστερ παουντερ με την ζάχαρη.
Ρίχνουμε το μείγμα αυτό στο γάλα που ζεσταίνετε και αφού πήξει αποσύρουμε από την φωτιά και ρίχνουμε το χτυπημένο κρόκο.
Ανακατεύουμε με γρήγορες κινήσεις.
ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ ΣΕ ΠΟΤΗΡΙ
Στον πάτο του ποτηριού ρίχνουμε μια-δυο κουτάλιες απο την κρέμα σοκολάτας,μπισκότο σαβουαγιαρ (αφού το έχουμε βρέξει)
Συμπληρώνουμε με την άσπρη κρέμα ,πάλι το μπισκότο και κλείνουμε με την κρέμα σοκολάτας.
Από πάνω έβαλα μπισκότο,εσείς μπορείτε να βάλετε την δικιά σας φαντασία.
Βγαίνουν 4 μεγάλα ποτήρια.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου