ΥΛΙΚΑ
• 600 γραμ. περίπου αλεύρι σκληρό
• 360 ml. χλιαρό γαλα
• 1 φακελάκι ξηρή μαγιά ή 30 γραμ. νωπή
• ¼ κουτ. γλυκού ζάχαρη
• 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο ή λαδι απλο ή Βιταμ
• 1½ κουτ. γλυκού αλάτι
Τον σκεπάζουμε με καθαρή πετσέτα για 15', ώστε να ενεργοποιηθεί η μαγιά.Σε μια λεκάνη ρίχνουμε τη μαγιά, το μισό αλεύρι, όλα τα υπόλοιπα υλικά της ζύμης και ζυμώνουμε ρίχνοντας λίγο - λίγο το υπόλοιπο αλεύρι, ώσπου να γίνει μια ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια.
• 360 ml. χλιαρό γαλα
• 1 φακελάκι ξηρή μαγιά ή 30 γραμ. νωπή
• ¼ κουτ. γλυκού ζάχαρη
• 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο ή λαδι απλο ή Βιταμ
• 1½ κουτ. γλυκού αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σ' ένα μπολ βάζουμε το χλιαρό γάλα , τη μαγιά, τη ζάχαρη και 6 κουταλιές της σούπας, από το αλεύρι και φτιάχνουμε ένα χυλό.Τον σκεπάζουμε με καθαρή πετσέτα για 15', ώστε να ενεργοποιηθεί η μαγιά.Σε μια λεκάνη ρίχνουμε τη μαγιά, το μισό αλεύρι, όλα τα υπόλοιπα υλικά της ζύμης και ζυμώνουμε ρίχνοντας λίγο - λίγο το υπόλοιπο αλεύρι, ώσπου να γίνει μια ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου