ΜΑΡΙΑ ΚΥΡΙΜΛΙΔΟΥ
ΥΛΙΚΑ- 2 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι
- 1/2 φλ.τσαγιού Βούτυρο ή Βιτάμ
- 1 φλ.τσαγιού ζάχαρη
- 2 κρόκοι αυγών
Βάζετε το αλεύρι σε μια λεκάνη.
Προσθέτετε το βούτυρο λιωμένο,τη ζάχαρη και τους κρόκους των αυγών.
Ζυμώνετε έως ότου γίνει μια μαλακή ζύμη.
Στη συνέχεια ανοίγετε ενα χοντρό φύλλο και το απλώνετε σε ενα μέτριο ταψί,αλειμμένο με Βούτυρο.
Τρυπάτε με ένα πηγούνι την επιφάνεια της ζύμης και ψήνετε σε μέτριο φούρνο για 15-20 λεπτά.
Πάστα Φλώρα ΝΗΣΤΊΣΙΜΗ
Τι χρειαζόμαστε:
Τι χρειαζόμαστε:
- 1 κούπα καλαμποκέλαιο
- 1/3 κούπας χυμό πορτοκάλι
- 3 κουταλιές κονιάκ
- 1/3 κούπας ζάχαρη
- ξύσμα πορτοκαλιού ή βανίλια
- 3 1/2 κούπες αλεύρι φαρινάπ
- 1/2 κιλό μαρμελάδα φράουλα η όποια άλλη επιθυμητε .
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε στο μίξερ το λάδι, το χυμό, το κονιάκ, τη ζάχαρη και το ξύσμα και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν καλα.
Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι. Δεν το κτυπάμε πολύ για να μείνει η ζύμη τριφτή.
Παίρνουμε τα 2/3 της ζύμης και τα ανοίγουμε σε φύλλο το οποίο τοποθετούμε σε ταρτιέρα 30 εκ.
Βάζουμε στο φύλλο τη μαρμελάδα κι απο πάνω το στολίζουμε με λωρίδες που κόψαμε απο την υπόλοιπη ζύμη που την ανοίξαμε σε λεπτο φύλλο.
Ψήνουμε την πάστα φλώρα σε μέτριο φούρνο για μισή ώρα περίπου.
Βάζουμε στο μίξερ το λάδι, το χυμό, το κονιάκ, τη ζάχαρη και το ξύσμα και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν καλα.
Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι. Δεν το κτυπάμε πολύ για να μείνει η ζύμη τριφτή.
Παίρνουμε τα 2/3 της ζύμης και τα ανοίγουμε σε φύλλο το οποίο τοποθετούμε σε ταρτιέρα 30 εκ.
Βάζουμε στο φύλλο τη μαρμελάδα κι απο πάνω το στολίζουμε με λωρίδες που κόψαμε απο την υπόλοιπη ζύμη που την ανοίξαμε σε λεπτο φύλλο.
Ψήνουμε την πάστα φλώρα σε μέτριο φούρνο για μισή ώρα περίπου.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου