Τετάρτη, 15 Μαρτίου 2017

ΓΙΟΥΒΕΤΣΙ ΣΟΥΠΙΑΣ



Απο την
Maria Kyrimlidou



ΥΛΙΚΑ
  • 1 μεγάλη σουπιά καθαρισμένη
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι
  • 2 μικρά ξερά κρεμμύδια ή 1 μεγάλο
  • 2 ντοματες τριμμενες
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 1 πράσινη
  • μισό ματσάκι άνηθο
  • 1 κρασοπότηρο λευκό κρασί
  • αλάτι ,λίγο μπουκοβο(προαιρετικά)
  • πιπέρι μαύρο,κόκκινο(γλυκό)
  • ελαιόλαδο
  • 300 gr κριθαράκι
1.Βράζουμε την σουπιά μέχρι να μαλακώσει και την κόβουμε σε μικρά κομματάκια.




2. Χοντροκοβουμε τα λαχανικά μας




3. Τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια με τις πιπεριές και το κριθαράκι.
4.Σβήνουμε με το κρασί.
5.Παίρνει μια βράση μέχρι να εξατμιστεί το κρασί και ρίχνουμε την ντομάτα, σουπιά ,μπαχαρικά και  το ανάλογο βραστό νερό για το κριθαράκι. (μπορείτε επίσης να συμπληρώσετε το νερό στο 
όποιο έχετε βράσει την σουπιά.)

Γίνεται εξίσου νόστιμο και στο φούρνο.