Απο την
Maria Kyrimlidou
ΥΛΙΚΑ
2. Χοντροκοβουμε τα λαχανικά μας
5.Παίρνει μια βράση μέχρι να εξατμιστεί το κρασί και ρίχνουμε την ντομάτα, σουπιά ,μπαχαρικά και το ανάλογο βραστό νερό για το κριθαράκι. (μπορείτε επίσης να συμπληρώσετε το νερό στο
- 1 μεγάλη σουπιά καθαρισμένη
- 1 φρέσκο κρεμμυδάκι
- 2 μικρά ξερά κρεμμύδια ή 1 μεγάλο
- 2 ντοματες τριμμενες
- 1 κόκκινη πιπεριά
- 1 πράσινη
- μισό ματσάκι άνηθο
- 1 κρασοπότηρο λευκό κρασί
- αλάτι ,λίγο μπουκοβο(προαιρετικά)
- πιπέρι μαύρο,κόκκινο(γλυκό)
- ελαιόλαδο
- 300 gr κριθαράκι
3. Τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια με τις πιπεριές και το κριθαράκι.
4.Σβήνουμε με το κρασί.5.Παίρνει μια βράση μέχρι να εξατμιστεί το κρασί και ρίχνουμε την ντομάτα, σουπιά ,μπαχαρικά και το ανάλογο βραστό νερό για το κριθαράκι. (μπορείτε επίσης να συμπληρώσετε το νερό στο
όποιο έχετε βράσει την σουπιά.)
Γίνεται εξίσου νόστιμο και στο φούρνο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου