Δευτέρα, 20 Μαρτίου 2017

Νηστίσιμη πορτοκαλόπιτα



Δοκιμασμένη συνταγή απο την Μαρία Κυριμλίδου.
Την βρήκα τυχαία και είπα να την δοκιμάσω.
Σας λέω πως και όταν δεν θα νηστεύω θα την φτιάχνω πάντα έτσι!!!
ΥΠΕΡΟΧΗ ΣΥΝΤΑΓΉ !!



ΥΛΙΚΑ

  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας
  • 1 κούπα καλαμποκέλαιο(οχι γεματη)
  • 2 κούπες χυμό πορτοκάλι
  • 1 φλυτζάνι ζάχαρη
  • 1 μπέικιν
  • 2 κουταλιές της σούπας νισεστέ
  • 3 κουταλιές της σούπας σιμιγδάλι ψιλό
  •  ξύσμα πορτοκάλι

Σιρόπι

  • 2 κούπες νερό
  • 2 κούπες ζάχαρη

Πώς το κάνουμε:

Σε μια λεκάνη ρίχνουμε το χυμό πορτοκάλι, το καλαμποκέλαιο, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με το μίξερ.
Στη συνέχεια ρίχνουμε σιγά σιγά το νισεστέ, το μπέικιν, το σιμιγδάλι και το ξύσμα πορτοκαλιού και συνεχίζουμε να χτυπάμε με το μίξερ για 5 λεπτά περίπου.
Μετά κόβουμε με το χέρι τα φύλλα κρούστας σε μεσαίου μεγέθους κομματάκια. Αφήνουμε το μείγμα να σταθεί πριν το ψήσιμο για 15 με 20 λεπτά μέχρι να μαλακώσει η σιμιγδάλι.
Απλώνουμε το μείγμα και ψήνουμε για 25 λεπτά στους 150C.
Βγάζουμε απο το φούρνο το γλυκό να κρυώσει λίγο και παράλληλα βράζουμε το σιρόπι για 5 λεπτά (ελέγχουμε με το κουτάλι αν έχει “δέσει” γιατί ίσως χρειαστεί λίγα λεπτά ακόμη βρασμού).
Σιροπιάζουμε την πορτοκαλόπιτα και περιμένουμε να “ρουφήξει” το σιρόπι για να τη κόψουμε σε κομμάτια.

ΠΗΓΗ-ΕΔΩ