Απο την
Maria Kyrimlidou
ΥΛΙΚΑ
Σε μια άκρη του μισοφέγγαρου βάζουμε ξανά μια κουταλιά γέμιση και κλείνουμε με την άλλη δημιουργώντας έτσι ένα τρίγωνο.Για σχέδιο μπορείτε να πατήσετε τις άκρες με το πιρούνι.
Αφήνουμε να φουσκώσουν για μισή ώρα, αλείφουμε με τον κρόκο αυγού, πασπαλίζουμε, με σουσάμι και ψήνουμε στους 200 C, μέχρι να ροδίσουν.
- 1 κλ αλεύρι περιπου.
- 1 ποτήρι νερό χλιαρό
- 1 ποτήρι γάλα χλιαρό
- 2 κ.γ ζάχαρη
- 80 γρ βούτυρο ή βιταμ)
- 2 φακ. μαγιά
- 1 κ.σούπας αλάτι
- 100 γρ.βούτυρο για το άλειμμα των φύλλων.
- 1 κρόκο για την επικάλυψη
- σουσάμι
ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ
- 500 μυζήθρα (εσείς βάζετε ότι θέλετε)
- 1 αυγό.
- αλάτι,πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη.
Αφήνουμε να φουσκώσει για μια ώρα.
Χωρίζουμε σε μπαλάκια στο μέγεθος που επιθυμείτε.
Το κάθε μπαλάκι το ανοίγουμε σε φύλλο λεπτό στρογγυλό.
To κάθε φύλλο το αλείφουμε με το βούτυρο.
Βάζουμε σε μια άκρη την γέμιση και κλείνουμε με την άλλη άκρη δημιουργώντας μισοφέγγαρο.
β.λ.π. την εικόνα.
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη.
Αφήνουμε να φουσκώσει για μια ώρα.
Χωρίζουμε σε μπαλάκια στο μέγεθος που επιθυμείτε.
Το κάθε μπαλάκι το ανοίγουμε σε φύλλο λεπτό στρογγυλό.
To κάθε φύλλο το αλείφουμε με το βούτυρο.
Βάζουμε σε μια άκρη την γέμιση και κλείνουμε με την άλλη άκρη δημιουργώντας μισοφέγγαρο.
β.λ.π. την εικόνα.
Σε μια άκρη του μισοφέγγαρου βάζουμε ξανά μια κουταλιά γέμιση και κλείνουμε με την άλλη δημιουργώντας έτσι ένα τρίγωνο.Για σχέδιο μπορείτε να πατήσετε τις άκρες με το πιρούνι.
Αφήνουμε να φουσκώσουν για μισή ώρα, αλείφουμε με τον κρόκο αυγού, πασπαλίζουμε, με σουσάμι και ψήνουμε στους 200 C, μέχρι να ροδίσουν.
.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου