ΑΠΟ ΤΗΝ
Maria Kyrimlidou
Maria Kyrimlidou
ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μίξερ χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη.
Προσθέτουμε την βανίλια μαζί με το μπέικιν μέσα σε αλεύρι.
- 130γρ. αλεύρι
- 200 γρ.γιαούρτι στραγγιστό
- 180 σιμιγδάλι χοντρό
- 220 γρ. ζάχαρη
- 4 αυγά
- 120 γρ. καλαμποκέλαιο
- 1 φακελάκι μπεικιν
- 1 βανίλια
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
- 1250 μλ.νερό
- 900 γρ.ζάχαρη
- φλούδα από ένα λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μίξερ χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη.
Προσθέτουμε την βανίλια μαζί με το μπέικιν μέσα σε αλεύρι.
Στον κάδο του μίξερ ριχνουμε το λάδι.
Σταματάμε το χτύπημα και προσθέτουμε το γιαούρτι.
Συνεχίζουμε το χτύπημα προσθέτοντας λίγο,λίγο το αλεύρι στο οποίο έχουμε ανακατέψει την βανίλια και το μπέικιν.
Σταματάμε το χτύπημα και προσθέτουμε το γιαούρτι.
Συνεχίζουμε το χτύπημα προσθέτοντας λίγο,λίγο το αλεύρι στο οποίο έχουμε ανακατέψει την βανίλια και το μπέικιν.
Στην συνέχεια προσθέτουμε το σιμιγδάλι.
Μέσα σε βουτυρωμένο ταψί προσθέτουμε όλο το μείγμα μας.
Σε προθερμασμενο φούρνο ψήνουμε για περίπου 40 λεπτά το ρεβανί μας.
Παράλληλα ετοιμάζουμε το σιρόπι.
Βράζουμε όλα τα υλικά για 5 λεπτά.
Όταν βγει το ταψί έτσι όπως είναι καυτό προσθέτουμε κουταλιά κουταλιά το κρύο σιρόπι .
Αφήνουμε για 30 λεπτά.
Στην συνέχεια το κόβουμε.
Μέσα σε βουτυρωμένο ταψί προσθέτουμε όλο το μείγμα μας.
Σε προθερμασμενο φούρνο ψήνουμε για περίπου 40 λεπτά το ρεβανί μας.
Παράλληλα ετοιμάζουμε το σιρόπι.
Βράζουμε όλα τα υλικά για 5 λεπτά.
Όταν βγει το ταψί έτσι όπως είναι καυτό προσθέτουμε κουταλιά κουταλιά το κρύο σιρόπι .
Αφήνουμε για 30 λεπτά.
Στην συνέχεια το κόβουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου