Τρίτη, 9 Μαΐου 2017

ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΜΕ ΜΑΥΡΟΔΑΦΝΗ







ΜΙΑ ΥΠΕΡΟΧΗ ΚΕΡΚΥΡΑΪΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ ΤΗΝ
Maria Kyrimlidou

ΥΛΙΚΑ


  • 4 κουτ. σούπας λαδι
  • 1 κιλό μοσχάρι κομμένο σε μικρά κομματια 
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2-3 ντομάτες ώριμες ψιλοκομμένες 
  • 2-3 γαρίφαλα
  • 1 φλούδα πορτοκαλιού
  • 1 ποτηρι του κρασιού μαυροδάφνη 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Βάζετε σε μια κατσαρολα  το κρεμμύδι να μαραθεί με το λαδάκι για 5 λεπτά.
  2. Στη συνεχεία προσθέτουμε  το κρέας κομμένο,ανακατεύετε και το σβήνετε με το κρασί.
  3. Προσθέστε κατόπιν την ντομάτα,την φλούδα πορτοκαλιού,το γαρίφαλο,αλάτι,πιπέρι,το ανάλογο νερό και τα αφήνετε να βράσουν για 1 1/2 ώρα.
Σερβίρετε το κρέας με τα ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ή ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΦΑΚΕΣ ,προσθέτοντας το τριμμένο τυρί.
Επίσης οι Κερκυραίοι το συνοδεύουν με χοντρά μακαρόνια και την ονομάζουν 
ΚΕΡΚΥΡΑΙΚΗ ΠΑΣΤΙΤΣΑΔΑ