ΜΙΑ ΥΠΕΡΟΧΗ ΚΕΡΚΥΡΑΪΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ ΤΗΝ
Maria Kyrimlidou
ΥΛΙΚΑ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- 4 κουτ. σούπας λαδι
- 1 κιλό μοσχάρι κομμένο σε μικρά κομματια
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 2-3 ντομάτες ώριμες ψιλοκομμένες
- 2-3 γαρίφαλα
- 1 φλούδα πορτοκαλιού
- 1 ποτηρι του κρασιού μαυροδάφνη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βάζετε σε μια κατσαρολα το κρεμμύδι να μαραθεί με το λαδάκι για 5 λεπτά.
- Στη συνεχεία προσθέτουμε το κρέας κομμένο,ανακατεύετε και το σβήνετε με το κρασί.
- Προσθέστε κατόπιν την ντομάτα,την φλούδα πορτοκαλιού,το γαρίφαλο,αλάτι,πιπέρι,το ανάλογο νερό και τα αφήνετε να βράσουν για 1 1/2 ώρα.
Επίσης οι Κερκυραίοι το συνοδεύουν με χοντρά μακαρόνια και την ονομάζουν
ΚΕΡΚΥΡΑΙΚΗ ΠΑΣΤΙΤΣΑΔΑ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου