Δευτέρα, 8 Μαΐου 2017

ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΦΑΚΕΣ ΒΕΛΟΥΤΕ.



Η καλλιέργεια της φακής ήταν γνωστή στην αρχαία Αίγυπτο.
Τα σπόρια της είναι όσπριο με μεγάλη θρεπτική αξία πλούσια σε σίδηρο, φώσφορο, υδατάνθρακες, πρωτεΐνες και βιταμίνες Β.
Η συνταγή είναι της
Maria Kyrimlidou 


ΥΛΙΚΑ

  • 300 γρ.κόκκινη φακή 
  • 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι χοντροκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1κουταλια της σούπας πελτές ντομάτας
  • 1 πρέζα πιπέρι καγιέν ή τσίλι
  • 1 κουταλάκι κύμινο
  • αλάτι,πιπέρι
  • 6 φλυτζάνια όποιο ζωμό προτιμάτε(εγώ έβρασα το μοσχαράκι και έριξα το ζωμό αυτό στις φακές)
  • 1 καρότο (προαιρετικά)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε και βράζουμε τις φακές μέχρι να μαλακώσουν,τα στραγγίζουμε.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να κάψει, ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
Τα σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι.
Προσθέτουμε το ζωμό και τα υπόλοιπα υλικά.
Σιγοβράζουμε για 30 λεπτά.
Πολτοποιούμε τη σούπα με την βοήθεια  ράβδου ή στο μπλέντερ.
Για σερβίρισμα μπορείτε να ρίξετε επιπλέον λάδι  ή γιαούρτι στραγγιστό ή μοσχαράκι.