Παρασκευή, 23 Ιουνίου 2017

ΚΕΙΚ ΒΥΣΣΙΝΟ

Απο την ΜΑΡΙΑ ΚΥΡΙΜΛΙΔΟΥ
ΥΛΙΚΑ
  • 6 αυγά
  • 2 φλυτζάνια τσαγιού ζάχαρη
  • 1 φλυτζ.τσαγιού Βιτάμ ή βούτυρο ή λάδι
  • 3 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού γάλα
  • 1 1/2 φλ.τσ. βύσσινα ή κεράσια ολόκληρα χωρίς κουκούτσι
  • 1 μπέικιν παουντερ 
  • 1 κουτ.μεγάλο λικέρ κεράσι ή βύσσινο(αλλιώς βανίλια)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Χτυπάμε στο μίξερ ή με το σύρμα τη ζάχαρη με τα αυγά,μέχρι να γίνουν μους.
  2. προσθέτουμε το λάδι λίγο-λίγο,το μπεικιν παουντερ,το γάλα,το αλεύρι,το κεράσια ή βύσσινα και το λικέρ.
  3. Αλείφουμε την φόρμα με το λάδι και ρίχνουμε μέσα το μείγμα έως την μέση της φόρμας.
  4. Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 20 λεπτά απο το κάτω μέρος και 15 λεπτά πάνω-κάτω.
  5. Το σερβίρουμε κρύο ή ζεστό.