Απο την ΜΑΡΙΑ ΚΥΡΙΜΛΙΔΟΥ
ΥΛΙΚΑ
ΥΛΙΚΑ
- 6 αυγά
- 2 φλυτζάνια τσαγιού ζάχαρη
- 1 φλυτζ.τσαγιού Βιτάμ ή βούτυρο ή λάδι
- 3 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι
- 1 φλιτζάνι τσαγιού γάλα
- 1 1/2 φλ.τσ. βύσσινα ή κεράσια ολόκληρα χωρίς κουκούτσι
- 1 μπέικιν παουντερ
- 1 κουτ.μεγάλο λικέρ κεράσι ή βύσσινο(αλλιώς βανίλια)
- Χτυπάμε στο μίξερ ή με το σύρμα τη ζάχαρη με τα αυγά,μέχρι να γίνουν μους.
- προσθέτουμε το λάδι λίγο-λίγο,το μπεικιν παουντερ,το γάλα,το αλεύρι,το κεράσια ή βύσσινα και το λικέρ.
- Αλείφουμε την φόρμα με το λάδι και ρίχνουμε μέσα το μείγμα έως την μέση της φόρμας.
- Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 20 λεπτά απο το κάτω μέρος και 15 λεπτά πάνω-κάτω.
- Το σερβίρουμε κρύο ή ζεστό.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου