ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΡΙΑ ΚΥΡΙΜΛΙΔΟΥ
ΥΛΙΚΑ για 4-6 άτομα
- 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 1/2 φλιτζάνι μέλι
- 1 κουταλιά του γλυκού κανέλα
- 1 κουταλιά του γλυκού σόδα
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 κουταλιά του γλυκού εσάνς βανίλιας
- 3 φλιτζάνια βρώμη
- 1 1/2 κούπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (φαρίνα)
- 1/2 φλιτζανιού σιμιγδάλι χοντρό
- 1/2 φλιτζάνι μαύρη ζάχαρη
- 2 αυγά
- 1 μεγάλο μήλο τριμμένο στο χοντρό τρίφτη.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Στο κάδο του μίξερ χτυπάμε τη ζάχαρη,αυγα και το μέλι σε χαμηλή ταχύτητα για περίπου 3-4 λεπτά, μέχρι να σχηματιστεί ένα μείγμα ομοιογενές.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το σιμιγδάλι ,τη βρώμη, την κανέλα, τη σόδα, το αλάτι,βανίλια και τελευταία βάζουμε το τριμμενο μήλο.
- Ρίχνουμε στο μείγμα που φτιάξαμε το αλεύρι κοσκινισμένο και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Στρώνουμε σε ένα μεγάλο ταψί μία λαδόκολλα και ρίχνουμε το μείγμα με μία σπάτουλα, φροντίζοντας να απλωθεί ομοιόμορφα.
- Ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Μόλις είναι έτοιμα, τα βγάζουμε από το φούρνο, τα αφήνουμε να κρυώσουν και σερβίρουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου