Ταπετσαρίες Αυτοκινήτων Επίπλων Λάζαρος

Ταπετσαρίες Αυτοκινήτων Επίπλων Λάζαρος
ΤΑΠΕΤΣΑΡΙΕΣ ΕΠΙΠΛΩΝ ΦΟΡΤΗΓΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΠΑΝΤΩΣ ΤΥΠΟΥ.ΤΕΝΤΕΣ & ΚΑΛΥΜΜΑΤΑ. ΤΗΛ. 6932663277

Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2020

Τυροκούλουρα αφράτα

Από την Μαρία Κυριμλίδου
 
Υλικά 
Για προζύμι 
1  φανελάκι ξερή μαγιά 
100 γρ χλιαρό νερό 
1 κ.γ. ζάχαρη 
Υλικά για την ζύμη 
250 γρ. Γιαούρτι αγγελαδίτσα
250 γρ λάδι σπορέλαιο 
1 κουταλάκι σουπας αλάτι 
Αλεύρι περίπου  800 γρ.
Υλικά για γέμιση 
500 κλ τυρί φέτα 
2 αυγά 
Πιπέρι τριμμένο
Για αλειμμα
Βουτυρο λιωμένο , σουσαμι ή βρώμη
Εκτέλεση 
Φτιάχνουμε την προζύμι μας και την αφήνουμε σκεπασμένη για 30 λεπτα.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά της ζύμης μαζί με την προζύμι.Ζυμώνουμε καλά (αν χρειαστεί συμπληρώνουμε αλεύρι και λίγο λάδι στα χέρια για να ξεκολλάει το ζυμάρι)Θέλουμε μαλακιά ζύμη. 
Την αφήνουμε να φουσκώσει σε ένα τάπερ με καπάκι για περίπου 40 λεπτά. 
Αφού φουσκώσει χωρίζουμε την ζύμη σε μικρά μπαλάκια (ανάλογα με το μέγεθος που επιθυμείτε,εγώ τα χώρισα σε 25 μπαλάκια)
Σε ένα μπολ τρίβουμε το τυρί μαζί με το αυγό και λίγο πιπέρι. 
Ανοίγουμε ένα ένα τα μπαλάκια  σε μακρόστενο σχήμα, βουτυρωνουμε με το λιωμένο βούτυρο και απλώνουμε την γέμιση. Κλείνουμε τις ακρες και τα δίνουμε σχήμα κουλουριού.
Τα βουτυρώνουμε από πάνω Ρίχνουμε από πάνω  προαιρετικά κόκκινο γλυκό πιπέρι, σουσάμι ή βρώμη.
Τα αφήνουμε για 15 λεπτά με 20 να φουσκωσουν και τα ψήνουμε σε 180 βαθμούς για 40 λεπτά περίπου. 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Καρυδόπιτα

Υλικά  6 αυγά 220 γραμμάρια γιαούρτι αγελάδος πλήρες 500 γραμμάρια ζάχαρη 150 ml ηλιέλαιο 25 γραμμάρια κανέλα 1 πρέζα μοσχοκάρυδο 1/2 κουταλ...